Ясни са резултатите от назначената от Окръжна прокуратура - Добрич

...
Ясни са резултатите от назначената от Окръжна прокуратура - Добрич
Коментари Харесай

Нападателят от парка в Добрич е бил вменяем

Ясни са резултатите от назначената от Окръжна прокуратура - Добрич съдебно-психиатрична експертиза на 31-годишен мъж, арестуван по отношение на следствие за ликвидиране на мъж, умрял след намушкване в парк в града. 31-годишният Марин Добрев е вменяем и може да носи наказателна отговорност, такова е заключението на експертите, оповестиха от прокуратурата.

Тежкото престъпно действие е осъществено на 7 март 2024 година. Жертва на убийството е 56-годишен локален гражданин, който е бил намушкан смъртоносно. В хода на дейностите, подхванати неотложно за изясняване на обстановката, излиза наяве, че съпричастност към закононарушението има Марин Добрев. Той е арестуван в началото за 72 часа, а в следствие по искане на Окръжната прокуратура, Окръжен съд – Добрич дефинира мярка за неотклонение " задържане под стража “ за 31-годишния мъж.

Поради съществуването на данни, че същият страда от психологично заболяване, е назначена съдебно-психиатрична експертиза. Изследването е готово и заключенията на специалистите са, че все още на убийството, Марин Добрев е могъл да схваща свойството и смисъла на осъщественото и да управлява постъпките си, той би могъл да носи наказателна отговорност за тях.

Работата по случая продължава. Във връзка с следствието има назначени също ДНК и видео техническа експертизи. Очакват се тяхното правене и заключенията от тях с оглед продължаващата работа по случая.

Информацията бе предоставена на медии в Добрич от административния началник на Окръжната прокуратура Радослав Бухчев на специфичен брифинг, след позволение на наблюдаващия случая прокурор.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР