Ясната мисия, стратегия и изпълнение носят на Lenovo трето поредно

...
Ясната мисия, стратегия и изпълнение носят на Lenovo трето поредно
Коментари Харесай

Lenovo излиза на челна позиция на PC пазара с рекорден дял от 23,7%

Ясната задача, тактика и осъществяване носят на Lenovo трето следващо тримесечие на двуцифрен напредък на приходите

Lenovo разгласи финансовите си резултати за второто фискално тримесечие, което завърши на 30 септември 2018 година. За трето следващо тримесечие Lenovo регистрира мощен двуцифрен напредък на приходите на годишна база. Те доближават $13,4 милиарда, което е напредък с 14% на годишна база (18%, в случай че не се регистрира въздействието на валутните колебания).

Обявяването на резултатите съответства с присъединяване ни в конференцията Lenovo Intelligent Futures, което се организира на 8 ноември в Будапеща. Резултатите пред присъстващите публицисти показа Иван Бозев – общоприет управител на компанията за Централна и Югоизточна Европа.
Това е най-високият доход за тримесечие от близо четири години
Компанията регистрира и второ следващо тримесечие на мощна облага преди облагане с налози на стойност $213 млн. или шест пъти повече в съпоставяне със същия интервал на предходната година (+$178 млн.) на фона на нарастването на облагата във всички бизнес действия.

През второто финансово тримесечие делът от облагата, която Lenovo разпределя на акционерите, нараства до $168 млн. или с $91 млн. над цената ѝ през предходното тримесечие и с $29 млн. над тази преди година. Базовата облага на акция през интервала е в размер на 1,41 US цента или 11,06 HK цента. Бордът на шефовете на Lenovo разпредели промеждутъчен дял от 6,0 HK цента на акция.

„Днешните резултати демонстрират, че фокусът на Lenovo върху „Интелигентната трансформация“ продължава сполучливо да поддържа нашия напредък – както на приходите, по този начин и на облагата. Финансовите индикатори обаче разкриват единствено част от картината. Горд съм с осъществяването на тактиката за промяна и обещанието ни за коренна смяна. Без подозрение Lenovo е в интервал на мощен, резистентен напредък и съм уверен, че способността ни да следваме нашата ясна задача, тактика и осъществяване ще продължи да ни носи още по-силни резултати през идните тримесечия“.

Това разяснява основният изпълнителен шеф на Lenovo Group Ян Юенцин.


Обзор на бизнеса
През второто тримесечие на финансовата 2018/19 година Lenovo продължава да уголемява новата си фаза на напредък, основан на „Интелигентна трансформация“ с помощта на финансовата дисциплинираност и отличното оперативно показване. Компанията усилва и листата си с софтуерни нововъведения във всички основни сфери на бизнеса си. Решителните стъпки за преструктуриране на дейностите и реализирането на нови ефикасни усъвършенствания, подхванати през предходните тримесечия, към този момент носят съществени резултати. Всяко от основните бизнес поделения на Lenovo регистрира забележителен напредък и мощни пазарни позиции през интервала:
Бизнесът с интелигентни устройства (Intelligent Devices Group)
Стимулиран от синергията на споделените платформи и запаси, регистрира мощен напредък на приходите от 10% на годишна база и е на стойност $11,84 милиарда.
Бизнесът за лични компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices/PCSD)
Като част от направлението с интелигентни устройства регистрира доходи на стойност $10,2 милиарда, което съставлява нарастване с 18% на годишна база. Така за първи път той минава психическата граница от $10 милиарда. В момента Lenovo е освен безспорният международен водач в продажбите на лични компютри с рекорден пазарен дял от 23,7%, само че и продължава да е номер едно по доходност в промишлеността – 5%. През тримесечието продължава и мощният двуцифрен напредък на бързоразвиващите се сегменти, в това число гейминг устройствата Legion, работните станции ThinkStation и тънките и леки Yoga, ThinkPad и IdeaPad. Бизнесът продължава да извършва параметрите на своята визия за „Интелигентна трансформация“ с стартирането на нововъведенията в своите Smart IoT артикули (Lenovo Smart Home Essentials) след сполучливото излизане на Lenovo Smart Display по-рано тази година.
Motorola
Компанията продължава положителното си пазарно показване и през второто тримесечие на фискалната 2018/2019 година Компанията следва прецизно стратегическите си цели, а точно – понижаване на разноските, усъвършенстване на продуктовото портфолио и фокус върху водещите печеливши пазари. Резултатът от това е постигането на основна бизнес цел – понижаване на оперативните разноски със $175 млн. $ в съпоставяне със същото тримесечие на миналата година и излизане на облага. Конкретни пазари означават впечатляващ растеж. В Северна Америка доставките нарастват с 53,4% в съпоставяне със същото тримесечие на предходната година. Ръст има и при маржа. Компанията държи втората позиция на пазара в Латинска Америка. Бизнесът в Китай записва забележителен растеж на приходите, размерите и рентабилността – надлежно 84,6%, 279,4% и 25,2%.
Бизнесът с центрове за данни
(Data Center Group/DCG) регистрира петото си следващо тримесечие на напредък на облагата (9,5% преди облагане с налози на годишна база) и 58% растеж на приходите до $1,5 милиарда. Lenovo е освен модернист в решенията, които показва на потребителите – доказателство за това е мощният напредък на Hyperscale and Software Defined Infrastructure (SDI) – само че и в метода, по който вкарва тези технологии на пазара.

Ключовите световни стратегически партньорства като това с NetApp, оповестено през септември, доста разшириха каузи на Lenovo на пазара на устройства за предпазване и ръководство на данни.

Hyperscale продължава наклонността на трицифрен напредък на годишна база за трето следващо тримесечие; SDI регистрира мощен растеж на приходите от 150% и седмо следващо тримесечие на напредък от над 100%+. Положителното показване на поделението през интервала е подкрепено от трицифрения напредък в Северна Америка и двуцифрения напредък в Европа, Близкия изток и Азия и в Тихоокеанския район. Подобрение е налице и при рентабилността на годишна база във всички райони.
Ключови фактиПриходите за второто тримесечие нарастват с 14% до $13,4 милиарда – най-високата им стойност от близо четири години; Lenovo регистрира трето следващо двуцифрено нарастване на приходите на годишна базаПечалбата преди облагане с налози през второто тримесечие е на стойност $213 млн., което е скок с 89% по отношение на предходното и с над 503$ (+$178 млн.) на годишна база; във всички действия е налице растеж на печалбатаОсновните индикатори се усъвършенстват във всички сфери на компанията:Приходите от бизнеса с лични компютри и смарт устройства (PC and Smart Devices) минава психическата граница от $10 милиарда и си възстановява безспорната международна #1 позиция на пазара на персоналните компютри с пазарен дял от 23,7%*Бизнесът с мобилни устройства (Mobile Business Group)           реализира сериозен стратегически триумф, излизайки на облага          след рекордни вложения в последните 2 годиниБизнесът с центрове за данни (Data Center Group) е най-       бързо развиващият се на пазара измежду топ 3 на            доставчиците            на х86 сървъри**
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР