Ясен е съставът на новия Национален съвет на БСП.С най-много

...
Ясен е съставът на новия Национален съвет на БСП.С най-много
Коментари Харесай

Крум Зарков с най-много гласове за Националния съвет на БСП


Ясен е съставът на новия Национален съвет на Българска социалистическа партия.

С най-вече гласове, преди всичко, е депутатът от Българска социалистическа партия Крум Зарков, следван от Янаки Стоилов, Георги Свиленски, Александър Симов и Кристиян Вигенин. Кирил Добрев, който бе претендент за ръководител в директния избор, също ще е член на Племуна. В управителния конгрес на партията влизат и кметът на Троян Донка Михайлова, Драгомир Стойнев, Иван Ченчев, Светлана Шеренкова и Деница Златева. Депутатите Филип Попов, Весела Лечева, Таско Ерменков също са определени в управлението на Българска социалистическа партия.

Председателят на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев отпада от Националния съвет на партията. В извършеното скрито гласоподаване той ена 157-мо място при квота от 113 души. Валери Жаблянов отдръпна кандидатурата си за съвета.

Очаква се заключителното слово на водача на социалистите Корнелия Нинова

Националният съвет е органът, който взема значимите решения и дефинира политическата активност на Българска социалистическа партия.

Сред тях са избирането на водачите на листи за парламентарните избори, претендентите за президент и вицепрезидент и всички номинации за държавни постове.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР