Яркооранжевият хотел стърчи докъдето стига погледът – но за съжаление

...
Яркооранжевият хотел стърчи докъдето стига погледът – но за съжаление
Коментари Харесай

Враждата между Индия и Китай не позволява международните самолети на летището в Непал

Яркооранжевият хотел стърчи докъдето стига погледът – само че за жалост на притежателя му Бишну Шарма, там надали има кой да го види.

Неговият хотел предлага спираща дъха панорама към планината от град Лумбини в Непал - родното място на Буда.

Но предстоящото повишаване на броя на туристите не съумя да се реализира, частично упрекнато в напрежението сред гигантските съседи на Непал Индия и Китай.

Lumbini е видял близо един милион гости през 2022 година, съгласно Lumbini Development Trust - и държавното управление е заложило на това число, когато е похарчило 76 милиона $ (£61 милиона) за построяването на Международно летище Гаутам Буда, което отвори порти през май предходната година.

Вътрешните туристи съставляват по-голямата част от посетителите, като малко по-малко от една трета пътуват от прилежаща Индия.

Терминалът, прочут също като летище Bhairahawa, разрешава на туристите да летят непосредствено до Лумбини, вместо да пътуват 250 км (155 мили) по суша от столицата Катманду.

И въпреки всичко предстоящият взрив на пътуванията по този начин и не се материализира, нещо, което специалистите от туристическата промишленост приписват на неналичието на ранна промоция и тласъци за интернационалните самолетни компании.

" Правителството ни помоли да разтеглим туристическата инфраструктура, като сподели, че ще има повече интернационалните полети. Но хотелът ми е две трети празен. Сега се боря да изплатя заема си “, споделя господин Шарма пред Би Би Си, добавяйки, че има дълг за милиони рупии.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР