Ярко начервените устни на фона на бледа порцеланова кожа са

...
Ярко начервените устни на фона на бледа порцеланова кожа са
Коментари Харесай

Завръщането на червилото

Ярко начервените устни на фона на бледа порцеланова кожа са пример за хубост от златните години на Холивуд. Грета Гарбо, Марлене Дитрих, Рита Хейуърд, Лана Търнър, Ава Гарднър са едни от първите актриси, които печелят неувяхващата си популярност, с помощта на този съдбовен облик. Негов основател е Макс Фактор – полски евреин, в миналото основен козметик на съветската царска фамилия, които емигрира в Америка и взема решение да потърси шанса си в новосъздадената промишленост, наречена кино.

Разбира се, историята на червилото стартира надалеч по рано – то е едно от най-ценните оръжия на античните хетери, а специфичните папски укази и закони, които го не разрешават през Средновековието и Реформацията са доказателство, че изкусителките не престават да го употребяват даже в най-мрачните времена. През всички тези столетия обаче начервените устни са били считани за нещо срамно и непочтено. Затова Макс Фактор прави същинска гражданска война, като трансформира червилото от признак на блудната жена в знак на изтънчен и блестящ жанр. Вдъхновени от прелъстителните облици от екрана към него за пръв път стартират да протягат ръка и дамите от висшето общество.

И ето, че през днешния ден червилото още веднъж е на мода! След като дълги години беше изпаднало в недружелюбност, безочливо изместено от нимфетския искра за устни, тази година то триумфално се завръща в предходната си популярност.

Водещите фешън къщи ни го оферират в класическите му червени нюанси – огнено, корал и малина. Обагрени в тях, устните се трансформират главен акцент и наложително изискват идеален загар и по-пестелив грим на очите. Затова посягайте към червилото, едвам откакто сте положили основа върху лицето и забравете за ярките сенки. Достатъчно е да наблегнете дълбочината на погледа си със серпантина или очна линия. От бабиния сандък излиза и моливът за устни – остарелият другар на червилото, с който се реализира съвършени контури и се предотвратява размазването. Сами ще се убедите, че този типичен макиаж, безотказно поражда полови асоциации в мъжкото (под)съзнание.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР