Яри-Мати Латвала ще стане най-опитният пилот в Световния рали шампионат

...
Яри-Мати Латвала ще стане най-опитният пилот в Световния рали шампионат
Коментари Харесай

Рекорд във WRC: шампионатът има своя нов най-опитен пилот

Яри-Мати Латвала ще стане най-опитният водач в Световния рали шампионат (WRC) на ФИА. Това ще се случи още на следващия ден, когато финландецът ще започва в шейкдауна на рали Швеция – втори кръг от сезон 2019 в автомобилните серии. Състезанието ще бъде 197-ото на Латвала във WRC.
Финландецът ще сложи връх точно на снежното рали, на което завоюва дебютната си победа в шампионата през 2008 година, и с която стана най-младият водач с рали победа на 22 година и 313 дни.

Tomorrow #RallySweden #WRC pic.twitter.com/a8PiDhg5R3
— RallyRACC (@RallyRACC) February 13, 2019
Латвала, който счупва върха на Карлос Сайнц, започва за първи път в сериите през 2002 година. Сезон 2019 е 12-ият му пореден като фабричен водач и той има достойнството да е записал най-малко една победа във всеки от тези сезони.

" Когато стартирах като юноша, това не бе моята цел. Аз желаех международна купа, само че това към момента не се е случило ", съобщи водачът на Toyota, който три пъти се размина за малко с купата.

Латвала има четири победи в Швеция и започва като един от любимците. " Рали Швеция е обичаното ми съревнование. Обожавам да карам със зимните гуми на мокрия сняг ", показа още той.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР