Японците са известни със своето дълголетие и с красивия начин,

...
Японците са известни със своето дълголетие и с красивия начин,
Коментари Харесай

6 японски тайни за дълголетие

Японците са известни със своето дългоденствие и с красивия метод, по който остаряват, изключително японките. Тайната им се крие в следването на вековни обичаи, свързани с метода им на живот, храната и разнообразни практики, които се грижат за тялото и духа.

Техните правила за здравословен метод на живот са лесни за съблюдаване, даже от нас европейците, които сме привикнали да си угаждаме с обичани и не толкоз потребни храни, които забравяме да релаксираме, медитираме, забравяме за своята потребна чаша зелен чай.

Как да подобрите общото си здравословно положение, вижте в идващите редове.

Без самун, единствено ориз

Японците обичайно не ядат самун. Вместо това те сервират ориз на всяко хранене, който е подготвен на пара. Ако спазвате здравословен режим на хранене и желаете да изключите от менюто си бялото брашно и хляба като цяло, прибавете ориз. Особено потребни са жасминовият, кафявият, черният и аленият. Също по този начин, десертите на японците не съдържат захар, а най-често се подслаждат със стевия.

Хапват морски водорасли

Освен под формата на суши, японците са намерили и други способи да употребяват тази суперхрана, забавяща процесите на стареене. Със своя необятен набор от минерали, витамини от групата В, противовъзпалителни сътрудници, морските водорасли постоянно се прибавят и към супите.

На азиатските пазари се предлага огромно многообразие от тях, а хубавото е, че към този момент и у нас може да се откри тази суперхрана. В допълнение, японките ползват върху кожата си и кремове, съдържащи морски водорасли, с цел да забавят появяването на бръчки.

Менюто им е разнообразно и включва суперхрани

Традиционната домашно приготвена храна в Япония, включва риба, ориз или юфка с ниско наличие на мазнини, направена от съставки като елда или фасул мунг, зеленчуци, като броколи, зеле.

В допълнение, японците обичат да хапват и обичайна за тях чорба мисо, която ги доставя с естествени пробиотици за добра чревна флора. Богатото на риба меню им обезпечава здравословни мастни киселини като омега-3. Храненето приключва с плодове, а не със сладкиши, както ние сме привикнали и несъмнено, чаша зелен чай.

Консумират дребни порции

Японската просвета на хранене слага акцент върху представянето и макар по-малките порции, предлага ядене, което е наслада за окото и наслада за небцето. Друга загадка на японците, на която се дължи тяхното дългоденствие е това, че те следват правилото на бавното хранене.

Всяко ядене има лична паница, а храната е подредена, с цел да покаже естествената си хубост. Контролът на порциите разрешава да не натоварваме ненужно храносмилателната система преяждайки, понижава риска от повишаване на телесното тегло. Вероятно сте чували, че човек би трябвало да стане от масата леко гладен. Е, пробвайте да приключите храненето, когато сте на 80% сити.

Тайната е в приготвянето на храната

Японците подготвят храната си по извънредно здравословен метод, като готвене на пара, подготвяне в уок тиган с малко и потребни мазнини, задушаване, печене, като суровите съставки не се излагат прекомерно дълго време на високи температури.

Пият зелен чай

Японците одобряват към 700 мл зелен чай дневно. Това количество е разпределено като консумация през целия ден. Сред обичаните им са сенча и матча. Невероятният зелен чай облекчава напрежението, усъвършенства храносмилането, метаболизма, има редица изгоди за здравето на сърцето, кожата, защото е богат на незаменими антиоксиданти.

Не на последно място, намерете онази процедура, било то йога или спорт, която да ви помогне да елиминирате част от напрежението. /az-jenata.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР