Японското външно министерство обяви разширяването на санкциите срещу Русия. Руските

...
Японското външно министерство обяви разширяването на санкциите срещу Русия. Руските
Коментари Харесай

Япония забрани доставките на роботи, ядрени съоръжения и полупроводници за Русия

Японското външно министерство разгласи разширението на глобите против Русия. Руските физически и юридически лица попаднаха в обсега на рестриктивните мерки за експорт на разнообразни артикули, в това число роботи, съоръжение за нуклеарни уреди, ваксини и медицински артикули, полупроводници и други

Според вестник " Комерсант ", който се базира на прессъобщение на японското министерство, Япония е оповестила замразяването на активите на 22 нови физически лица и три нови юридически лица: корпорация " Иркут ", московския машиностроителен цех " Авангард " и ПАО " КАМАЗ ".
-->
Според японско прессъобщение от 3 февруари за 49 съветски компании и организации ще се ползва възбрана за експорт на редица артикули, които биха могли да се употребяват за военни цели. Източникът даде къс лист на неразрешения експорт, включващ:
    роботи, машини за лазерно заваряване, огромни пробивни машини, галванично оборудване;    съоръжение за произвеждане на полупроводници и полупроводникови компоненти;    съоръжение за произвеждане на композитни материали;    нуклеарни съоръжения и устройства;    съоръжение за изследване на петрол, природен газ и обработка на радиоактивни материали;    химикали, сълзотворен газ, прахуляк за пръстови отпечатъци, дозиметри, електролити;    Ваксини, медицински произведения, диагностични и тестови комплекти;    Търговско съоръжение за експлозиви и разкриване на експлозиви;    Оборудване за рентгенова проверка;    лагери;    портативни генератори;    Вещества, употребявани като първични материали за военни химически препарати.
След началото на събитията в Украйна връзките сред Япония и Русия се обтегнаха. Говорителят на съветския президент Дмитрий Песков към този момент разяснява обстановката, като съобщи, че " в сходни решения няма нищо ново или ужасно ", защото Япония от дълго време следва линията на глобите, а Русия от ден на ден се приспособява към живота в изискванията на наказания.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР