Японското имперско семейство вече е в Instagram, но не очаквайте

...
Японското имперско семейство вече е в Instagram, но не очаквайте
Коментари Харесай

Японското имперско семейство дебютира в Instagram

Японското имперско семейство към този момент е в Instagram, само че не очаквайте откровени селфита от формалния им акаунт, който започва през днешния ден в внимателен дебют на античната монархия в обществените мрежи.


Първите 19 изявления са публично готови фотоси и видеоклипове на император Нарухито и императрица Масако, които извършват отговорностите си при скорошни обществени изяви.

Въпреки това повече от 170 000 консуматори са последвали акаунта на Imperial Household Agency (IHA), който беше разгласен преди седмица, само че до през днешния ден беше " персонален ".

Японската монархия има митологични корени, датиращи отпреди повече от две хилядолетия, и всяка обществена рецензия към императора остава табу в страната.

Присъединявайки се към обществените мрежи, институцията се надява да провокира интерес измежду по-младите генерации към това, което прави императорското семейство, удостовери за Агенция Франс Прес представител на IHA.

Но, може би предсказуемо, изявленията под името kunaicho_jp в Instagram не дават никаква информация от зад кулисите.

Строго фактологичните надписи изясняват какво е правил императорът в кой ден - от срещи с задгранични високопоставени посетители до възхищението му от дървета бонсай, като мненията са модерирани.

Акаунтът не следва други консуматори и до момента не е разгласил сторита.

" IHA е в Instagram! Мислех, че това е първоаприлска смешка! ", написа един консуматор на X в отговор на анонса.

" Когато чух, че IHA е основала акаунт в Instagram, бързо го ревизирах. Но, несъмнено, императорът няма да разгласява " днешния си обяд с емотиконка на сърце или нещо сходно ", написа различен.

Някои консуматори се пошегуваха, че е добре, че имперските особи са избрали по- " цивилизования " Инстаграм пред Х, някогашния Туитър.

Нарухито се възкачи на трона на хризантемата през 2019 година на гала, изпълнена с обичаи, откакто извънредно известният му татко стана първият император, който абдикира от повече от два века.

И други монархии са основали сметки в обществените мрежи, в това число английските кралски особи, които в последно време са в центъра на стихия от клюки и тайни теории.

Манипулирането на фамилна фотография, която дворецът пусна в медиите, подхрани онлайн спекулациите по отношение на местонахождението на Катрин, принцесата на Уелс, която по-късно разкри, че е диагностицирана с рак. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР