Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, посветен

...
Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, посветен
Коментари Харесай

Японското дуо SHAMIPIA с концерт в Казанлък

Японското дуо SHAMIPIA ще са част от празничния концерт, отдаден на 20-ата годишнина от основаването на другарските връзки сред Казанлък и Япония посредством градовете Фукуяма, Мунаката и Фукуока. Двамата инструменталисти Кейшо Оно (шамисен) и Мамору Мотоока (пиано) са в България и вземат участие в деянията на 29-ите японски дни у нас. Музиката им е комбиниране на звука на обичайния триструнен инструмент ШАМИсен и на ПИАното.
В концерта на 7 ноември от 19:00 часа в Дома на културата “Арсенал” с изключение на японското дуо с най-хубавото от репертоара си от всички фолклорни краища на страната взе участие и казанлъшкият отбор " Арсенал " с началник Христо Стоянов.
Арсеналци гостуват за първи път в Япония през май 1998 година и от този момент два пъти годишно изнасят концерти в Страната на изгряващото слънце. Христо Стоянов е притежател на Ордена на изгряващото слънце „ Сребърни лъчи “, държавно отличие на японското държавно управление, за работата си за развиване на двустранните връзки и разпространение на българската традиция и просвета в Япония. Той е Почетен жител на японския град Мунаката, а от тази година и на Казанлък.
На концерта ще участва и посланикът на Япония в България, Негово Превъзходителство, Масато Ватанабе със фамилията си. Поканени са и всички сложили началото на връзките на Казанлък с Япония през 1998 година - някогашни представители на локалната власт, дипломати, предприемачи, представители на неправителствени организации и културни институции.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР