Японският тенисист Шинтаро Мочизуки, който е номер 215 в световната

...
Японският тенисист Шинтаро Мочизуки, който е номер 215 в световната
Коментари Харесай

Японец изненадващо отстрани Тейлър Фриц от турнира в Токио

Японският тенисист Шинтаро Мочизуки, който е номер 215 в международната класация, направи сензация, откакто победи американеца Тейлър Фриц с 0:6, 6:4, 7:6(2) на шампионата АТР 500 в Токио с награден фонд 1 857 660 $. Така 20-годишният Мочизуки се класира за четвъртфиналите на шампионата за сметка на носителя на купата от предходната година.

Японецът, който е експерт от 2019, няма нито една купа и най-хубавото му достижение е 192-ро място в ранглистата през юли. До момента той бе съумял да се класира единствено на един шампионат от Големия шлем - на " Уимбълдън " през тази година, където отпадна от амеракинеца Томи Пол в три сета.

Японецът стартира доста неприятно мача, който бе доминиран напълно от първата ракета на Съединени американски щати в първия сет - 0:6. Той обаче съумя да вдигне извънредно доста равнището си на игра и завоюва 90% от точките на втори сервис против единствено 17% за Фриц.

В решителния сет двамата съумяха да създадат по един пробив и стигнаха до тайбрек, в който Мочизуки незабавно взе задатък и не го изпусна до края самия завършек на мача, който продължи малко повече от два часа. Тейлър Фриц бе подложен под номер 1 в схемата на шампионата и отпадна, като преди него бяха отстранени норвежецът Каспер Рууд (№2) и германецът Александър Зверев (№3).

Мочизуки към този момент си обезпечи скок с минимум 47 места в класирането, а на четвъртфиналите ще срещне австралиеца Алексей Попирин, който се наложи над чилиеца Кристиан Гарин с 4:6, 7:6 (3), 6:2.

В различен мач от деня Алекс Де Минор (Австралия) победи опитния аржентинец Диего Шварцман с 6:0, 7:5. Негов противник в четвъртфиналите ще бъде играещият под безпристрастен байрак руснак Аслан Карацев, който надигра китаеца Чжъчжън Чжан с 6:3, 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР