Японският производител на автомобили Honda планира да затвори завода си

...
Японският производител на автомобили Honda планира да затвори завода си
Коментари Харесай

Хонда напуска Острова

Японският производител на коли Honda възнамерява да затвори завода си в Суиндън през 2022 година, като сложи под риск 3500 работни места, оповестява BBC, базирайки се на свои източници.

Депутат от консервативната група Джъстин Томлинсън заяви, че е приказвал с компанията, която е удостоверила, че се е съветвала с целия личен състав. "Не се чака да има загуба на работни места или промени в производството до 2021 година ", сподели Томлинсън.

Компанията е произвела към 160 000 бройки от модела Civic в Суиндън предходната година, 90% от които са били изнесени за Европейски Съюз и Съединени американски щати. Това е единствената фабрика на компанията в Европейски Съюз.

Британските синдикати предизвестиха, че това ще бъде разбиващ удар за английското произвеждане. Автомобилната промишленост в Обединеното кралство през последните две десетилетия е украшение в короната на индустриалния бранш. Тя е застрашена от безредния Брексит и от твърдия метод, общопризнат от премиера Тереза ​​Мей, сигнализират още синдикатите.

Освен моделите Civic, заводът на "Хонда " създава VTEC турбо бензинови мотори и дизелови мотори i-DTEC.

Според Sky News Брексит е един от факторите за решението. Официално и компанията, и английското държавно управление отхвърлят коментар по тематиката.

Конкурентът на "Хонда " - "Нисан " също уточни Брексит като една от аргументите, заради които прекрати проектите си за разширение на своето произвеждане във Англия. През последните месеци "Форд ", "Тойота " и "Ягуар " също показват угриженост от евентуалните опасности след Брексит.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР