Японският премиер Шинздо Абе ще обяви извънредно положение в някои

...
Японският премиер Шинздо Абе ще обяви извънредно положение в някои
Коментари Харесай

Япония ще обяви извънредно положение заради коронавируса

Японският министър председател Шинздо Абе ще разгласи изключително състояние в някои елементи на страната, в това число Токио поради скок в броя на инфектираните с ковид.

Абе разгласи проекта в понеделник, базирайки се на “бързото повишаване на броя на инфектираните, изключително в градските региони като Токио и Осака ”, заяви Агенция Франс Прес.

Мярката ще даде опция на шефовете на седем района да помолят хората да останат по домовете си, а предприятията да затворят вратите си.

Очаква се Абе публично да разгласи изключителното състояние по-късно денем и то ще влезе в действие от среднощ. Мярката е надалеч от сходните, наложени в някои елементи на Европа и Съединените щати, без механизъм за използване, който да държи хората вътре по домовете им, нито има планувани санкции за тези, които не съблюдават това.

Но специалисти и локални водачи настояха за декларацията и 80 % от интервюираните от публичния ефирен оператор TBS през уикенда обявиха, че поддържат този ход. Очаква се блокадата да е в действие за в началото към месец.

Тя е вследствие на възходящ напън върху държавното управление да предприеме нови дейности, защото медицинските специалисти афишират скок на инфекциите, като Токио регистрира рекордни 148 нови случая в неделя, към момента надалеч под тези, следени в доста елементи на света.

Лекарите в столицата предизвестиха тази седмица, че градът към този момент е в “критично положение ”, а лечебните заведения са претъпкани. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР