Японският премиер и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ

...
Японският премиер и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ
Коментари Харесай

Японският премиер и министри обядваха морски дарове, уловени от водите край АЕЦ Фукушима

Японският министър председател и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ „ Фукушима “, предава Ройтерс. Изпълнителната власт се пробва да възвърне доверието в риболова в региона, откакто от нуклеарната централата бяха изпуснати води.

Министърът на стопанската система, търговията и индустрията на Япония Ясутоши Нишимура, министърът, отговарящ за политиките, свързани с децата, Масанобу Огура и министърът на финансите Шуничи Сузуки се причислиха към премиера Фумио Кишида, като ядоха писия, лаврак и октопод, уловени край Фукушима.


Снимка: Reuters
Япония стартира изхвърлянето на водата предишния четвъртък като стъпка към извеждането от употреба на централата, която претърпя сривове, откакто беше наранена от цунами през 2011 г

Тестовете на морска вода покрай японската атомна електроцентрала не са разкрили никаква радиоактивност, заяви министерството на околната среда. Япония и научни организации настояват, че водата е безвредна, откакто е филтрирана за премахване на множеството радиоактивни детайли като се изключи трития, радиоактивен изотоп на водорода.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР