Японският премиер и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ

...
Японският премиер и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ
Коментари Харесай

Японският премиер и министри обядваха морски дарове, уловени от водите край АЕЦ „Фукушима“

Японският министър председател и министри обядваха сашими от водите край АЕЦ „ Фукушима “, предава Ройтерс. Изпълнителната власт се пробва да възвърне доверието в риболова в региона, откакто от нуклеарната централата бяха изпуснати води.

Снимка: Reuters

Министърът на стопанската система, търговията и индустрията на Япония Ясутоши Нишимура, министърът, отговарящ за политиките, свързани с децата, Масанобу Огура и министърът на финансите Шуничи Сузуки се причислиха към премиера Фумио Кишида, като ядоха писия, лаврак и октопод, уловени край Фукушима.

Снимка: Reuters

Япония стартира изхвърлянето на водата предишния четвъртък като стъпка към извеждането от употреба на централата, която претърпя сривове, откакто беше наранена от цунами през 2011 година

Това провокира митинги освен в страната

Тестовете на морска вода покрай японската атомна електроцентрала не са разкрили никаква радиоактивност, заяви министерството на околната среда. Япония и научни организации настояват, че водата е безвредна, откакто е филтрирана за премахване на множеството радиоактивни детайли като се изключи трития, радиоактивен изотоп на водорода.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР