Японският премиер Фумио Кишида ще сключи нови споразумения с американския

...
Японският премиер Фумио Кишида ще сключи нови споразумения с американския
Коментари Харесай

САЩ и Япония ще сключат споразумения в областта на отбраната и космоса на срещата Байдън-Кишида

Японският министър председател Фумио Кишида ще подписа нови съглашения с американския президент Джо Байдън при визитата си в Белия дом, а японският бизнес ще подпише капиталови съглашения и ще заздрави други връзки, съобщи Ройтерс.
 
Агенцията изброява вай-важното както следва:
Очаква се Япония и Съединени американски щати да разгласят проекти за модернизиране на своя боен съюз, в това число промени в командването на военните сили на Съединени американски щати в Япония и повече взаимни разработки в региона на защитата.
 
Очаква се на срещата на Байдън с Кишида да бъде прегледан въпросът за вероятното  японско  участие в планове за усъвършенствани качества на пакта за сигурност AУКУС(AUKUS). Съединени американски щати, Англия и Австралия сътвориха AУКУС през 2021 година, с цел да се опълчват на възходящото въздействие на Китай.
 
Междувременно може да се чакат повече взаимни патрули в Южнокитайско море след ученията на Съединените щати, Австралия, Филипините и Япония предишния уикенд, заяви съветникът по националната сигурност на Съединени американски щати Джейк Съливан.
 
Във вторник " Майкрософт " съобщи, че ще влага 2,9 милиарда $ за две години, с цел да разшири инфраструктурата си за облачни услуги и изкуствен интелект в Япония.
 
Също по този начин във вторник страните оповестиха, че  четири университета ще си партнират в региона на проучванията на изкуствения разсъдък, финансирани със 110 млн. $ вложения в частния бранш от страна на NVIDIA Amazon, Softbank Microsoft и други компании.
 
Япония се надява да приземи първия си астронавт на Луната с американския план Artemis, който планува  връщане на хора там до 2026 година, защото конкуренцията с Русия и Китай се ускорява.
 
Очаква се Байдън и Кишида  лидери да обсъдят и план за влак-стрела в Тексас, който ще употребява японска технология и вложения.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР