Японският министър на цифровите технологии Таро Коно обеща да отмени

...
Японският министър на цифровите технологии Таро Коно обеща да отмени
Коментари Харесай

Япония отменя задължителното използване на дискети и компактдискове

Японският министър на цифровите технологии Таро Коно даде обещание да анулира законите, изискващи потреблението на дискети и компактдискове при изпращане на данни до националното държавно управление.

Новината бе обявена на 5-ата конференция на японското цифрово общество във вторник, на която бе обрисувана тактика за създаване на цифрови държавни услуги. Япония ще тръгне по утъпкания път на издаване на електронна национална персонална карта, която в тази ситуация се назовава MyNumber.

Но защото сходни услуги по своята същина включват качване на данни в държавни организации, министърът инициира обзор на законите, уреждащи даването на информация.

Одитът разкри повече от 1900 разпореждания, които дефинират метода, по който данните могат да бъдат излъчени на държавното управление - доста от тях изискват потреблението на дискети или компактдискове. Не са разказани способи като евакуиране на информация от интернет, тъй че те не са механически позволени.

Коно даде обещание да преработи тези правила във допустимо най-кратък период. Той не е първият, който се пробва да извърши цифровата промяна на Япония. През 2021 година някогашният министър-председател Йошихиде Суга даде обещание да понижи потреблението на печати и факсове. Но мандатът на Суга беше къс и програмата му за цифрови технологии не беше изпълнена.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР