Японският министър на икономиката, търговията и промишлеността Ишу Сугавара подаде

...
Японският министър на икономиката, търговията и промишлеността Ишу Сугавара подаде
Коментари Харесай

С раци и пъпеши японски министър подкупвал избиратели

Японският министър на стопанската система, търговията и индустрията Ишу Сугавара подаде през днешния ден оставка поради скандал с подкупване на гласоподаватели, предадоха осведомителните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Премиерът Шиндзо Абе е приел оставката. Абе се извини на японския народ за този процес на нещата, като уточни, че той носи отговорността за назначението на Сугавара.

Isshu Sugawara: Minister quits after gifting melons and crabs to constituents
— BBC News (World) (@BBCWorld)

Министърът бе подложен на напън, откакто медии оповестиха, че той е раздавал дарове в неговия изборен регион в Токио като скъпи пъпеши и раци, както и че е дал пари за заравяне на фамилията на последовател в нарушаване на изборното законодателство.

" Не желая моите проблеми да забавят разискванията в Народното събрание ", съобщи пред публицисти Ишу Сугавара, мотивирайки оставката си.

 

Той бе назначен единствено преди месец в границите на огромни промени в японското държавно управление, напомнят организациите.-->
 

Премиерът Шиндзо Абе заяви, че ветеранът от ръководещата Либерално-демократическа партия Хироши Каджияма ще бъде новият министър на стопанската система, търговията и индустрията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР