Японският космически апарат SLIM успя днес да кацне на Луната

...
Японският космически апарат SLIM успя днес да кацне на Луната
Коментари Харесай

Япония кацна на Луната, но апаратът е без достъчно енергия

Японският галактически уред SLIM съумя през днешния ден да кацне на Луната в 17:20 часа българско време. Това потвърдиха от японската галактическа организация Джакса, като допълниха, че изпращат и получават информация от апарата. Според тях SLIM е направила сполучливо кацане на Луната, макар че сондата й не генерира слънчева сила и батериите й ще се изтощят за няколко часа.

Директорът на японската галактическа организация Хатоши Кунинака сподели пред Guardian, че самото кацане се смята за сполучливо, „ защото галактическият транспортен съд изпрати телеметрични данни, което значи, че множеството съоръжение на борда работи “.

Данните, изпратени от галактическия транспортен съд назад на земята, демонстрират, че галактическият транспортен съд е направил обикновено втурване и демонстрират, че е на повърхността на Луната и комуникира вярно. Според Кунинака казусът със слънчевите панели не трябва да се смесва със кацането.

Космическият транспортен съд е планиран да каца на надолнище и по-късно леко да се преобърне върху главните си крайници. Космически експерти обаче допускат, че сондата може да е кацнала под надолнище, което да основава проблеми.

Два марсохода на борда бяха сполучливо разгърнати тъкмо преди кацането и ще проведат опити на Луната, споделиха чиновници на Джакса.

SLIM – наречена „ лунен снайперист “ поради нейната акуратност – се стремеше да покаже по какъв начин се прави точно кацане. Длъжностни лица споделят, че потвърждаването на точното кацане може да отнеме до месец.

Това е четвърти опит на Япония да изпрати галактически транспортен съд на Луната, като предходните три се провалиха. Само четири страни – някогашният Съветски съюз, Съединените щати, Китай и Индия – са постигнали преди този момент меко кацане на повърхността на Луната.
Източник: novinionline.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР