Японският конгломерат SoftBank достигна сделка и ще инвестира над 7,7

...
Японският конгломерат SoftBank достигна сделка и ще инвестира над 7,7
Коментари Харесай

SoftBank получи 15% от Uber срещу $7,7 милиарда

Японският конгломерат SoftBank доближи договорка и ще влага над 7,7 милиарда $ в Uber, против което ще получи 15% дял в компанията за споделено пътешестване, написа CNN.

Инвестицията слага оценка на компанията към 48 милиарда $ - 30% по-малко от цената ѝ при предишен рунд на финансиране, когато тя бе оценена на 68 милиарда $.

Така Uber към този момент не е най-високо оцененият стартъп в света, откакто преди седмица китайският съперник Didi Chuxing Technology Co. набра 4 милиарда $ финансиране и получи оценка от 56 милиарда $.

Като част от договорката, SoftBank възнамерява да влага и още 1,25 милиарда $ в Uber при оценка от 68 милиарда $, като отстъпка за актуалните акционери, които се тормозят, че покупката на по-ниска цена ще подкопае цената на останалите дялове.

Сключването на съглашението е сериозно за Uber, защото редица корпоративни промени висят, чакайки сполучлива договорка. Компанията ще добави шест нови шефа, в това число двама от SoftBank, както и ще разшири правата при гласоподаване за всички вложители. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР