Японският конгломерат Panasonic подписа сделка за закупуване на силиций от

...
Японският конгломерат Panasonic подписа сделка за закупуване на силиций от
Коментари Харесай

Блокът за батерии за електромобили на Panasonic стимулира веригата за доставки в САЩ със сделка за силиций

Японският конгломерат Panasonic подписа договорка за закупуване на силиций от започваща американска компания за потребление в акумулатори за електрически транспортни средства, подтик за многомилиардния блян на Вашингтон да противник на Китай в EV промишлеността.

Panasonic, снабдител на Tesla и най-големият производител на акумулатори в Северна Америка, ще закупи силициеви аноди от американската започваща компания Sila, с цел да ги употребява в своите световни заводи, оповестиха фирмите в понеделник.

p> Споразумението идва, до момента в който производителите на електрически автомобили и акумулатори се надпреварват да пренасочат своите веригите за доставки, с цел да квалифицират продуктите си за дотации в знаковия закон за климата на Съединени американски щати, признат предходната година. Силицият се наложи като евентуална опция на графита, материал за акумулатори, който се създава най-вече в Китай.

„ [Силиконовият анод] в действителност е опция за Съединени американски щати да поемат водеща роля в производството на технология за акумулатори от последващо поколен...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР