Японският игрови дизайнер, режисьор, писател и продуцент - Хидео Коджима

...
Японският игрови дизайнер, режисьор, писател и продуцент - Хидео Коджима
Коментари Харесай

С дигитален асистент под ръка всичко е възможно | Или как иновацията и технологията са вече в джоба ни

Японският игрови дизайнер, режисьор, публицист и продуцент - Хидео Коджима споделя, че „ 90% от това, което се счита за " невероятно ", в действителност е допустимо. Останалите 10% ще станат вероятни с течение на времето и технологиите “. Склонни сме да се съгласим с това изказване – единствено с едно устройство към този момент можем да направляваме всяка една част от нашето всекидневие. „ Банката е към този момент в джоба ни “, споделят хора от бизнеса – интервенциите, които вършим, всяка една онлайн транзакция или даже безконтактните заплащания, които правим в супермаркета – всички те са част от едно голямо цифрово придвижване, което не стопира да ни изненадва с нововъведения и нови функционалности.

А какво ще кажете за персонален цифров помощник, който може да ви направлява във всяка една стъпка? От това да ви заплати зелената или синя зона, до това да планува, че наближава стихия и можете да застраховате парцела си? Ако си мислите, че е невероятно, дано да ви напомним за тези 10%, за които приказва Коджима.
Само преди година и половина KBC Group пусна на пазара в Белгия, а и от скоро в България, особено приложение, наречено „ КЕЙТ “. То е личен цифров помощник, който въз основата на изкуствен интелект се твърди, че когато поискате нещо, той прави всичко допустимо да ви предложи рационално решение. „ С какво КЕЙТ се разграничава от нормалния чат бот? “, най-вероятно ще се замислите. Всъщност тази система е толкоз добре създадена, че не стопира просто с отговорите на вашите въпроси – тя прави оферти на база на вашето държание и търсене. Да вземем за образец паркомястото на зелена или синя зона, които към този момент споменахме. Ако ги плащате през въпросния помощник, то когато времето изтече и забравите да платите, КЕЙТ ще ви подсети и дори ще ви го продължи, до момента в който се намирате в такава зона.

Преимуществото на КЕЙТ е, че е обвързвана с историята на вашите връзки с банката и употребява това при всички типове потребителски взаимоотношения – заплащания, застраховки, искане за разпределяне на заем или просто даване на информация. Например, можете за няколко секунди да заявите заем или да поискате нова дебитна карта – асистентът ще я изпрати в цифров формат и когато е подготвена, ще ви показа, с цел да отидете и да си вземете пластиката от банката.
Всички тези новости наподобяват на пръв взор недостъпни, само че това надалеч не е по този начин. Отскоро КЕЙТ участва и на българския пазар – тя приказва нашия език, даже може да написа на него. Но и освен това – български експерти ще бъдат ангажирани в развиването на тази услуга от ново потомство. Центърът за цифрови технологии на KBC Global Services във Варна извършва разнообразни софтуерни планове и разработки за KBC Group и това обуславя значимостта му в структурата на групата. Част от експертите в него ще работят по плана КЕЙТ дружно с ИТ екипи на KBC в Белгия и други страни, в които Групата участва.

Изабел Ван Меле, ИТ Директор и Висш Генерален Мениджър в KBC Group, която неотдавна посети центъра във Варна показа, че „ концепцията е да се сътвори интегриран приобщаващ интернационален екип от разнообразни страни, в който да се споделят хрумвания, да се генерират нови знания и по този метод да се развиват нововъведения “. Е, КЕЙТ е живото доказателство за софтуерна иновация.
А още по-хубаво е, че Центърът за цифрови технологии на KBC Global Services във Варна дава голям брой благоприятни условия за развиване на разнообразни експерти. Сред най-търсените такива са специалисти от областите Software Engineering, Technical Design, Functional Analysis и доста други. Да има българска диря в създаването на нещо толкоз огромно и значимо е огромно достижение. Но пък KBC обичат провокациите и го потвърждават, борейки тези въпросни 10% на Коджима.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР