Японският гигант в технологичната и развлекателната индустрия Sony отчете 62-процентов

...
Японският гигант в технологичната и развлекателната индустрия Sony отчете 62-процентов
Коментари Харесай

Sony отчете ръст на печалбата на фона на високото търсене на видео игри

Японският колос в софтуерната и развлекателната промишленост Sony регистрира 62-процентов растеж на чистата облага за третото фискално тримесечие на фона на високото търсене на видео игри и на новата подпора на компанията Playstation 5, съобщи Маркетоуч.

От компанията оповестиха, че чистата й облага за тримесечието, приключило през декември, е повишена до 371,89 милиарда йени (3,54 милиарда долара) по отношение на 229,54 милиарда йени за същия интервал на миналата година. Очакванията на анализаторите бяха за облага от 125,19 мрлд. йени.

Оперативната облага на компанията за третото тримесечие набъбна с 20% до 359,2 милиарда йени. В бизнеса на компанията за видео игри растежът е от 50% до 80,18 милиарда йени. Секторът бе подсилен от обстоятелството, че пандемията от корорнавирус принуди доста хора да останат у дома и да прекарват повече време в гледането на филми играенето на игри. Оперативната облага на подразделението за потребителска електроника набъбна с 32% на годишна база до 105,77 милиарда йени с помощта на растеж на продажбите на тв приемници и цифрови камери.

Sony увеличи прогнозата си за чиста облага и доходи за фискалната година, която ще приключи през месец март. Компанията чака растеж на приходите от 6,5% до 8,8 трлн. йени и покачване на чистата облага с 86% до 1,085 трлн. йени.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР