Японският гигант в електрониката Панасоник обяви на 23 май, че

...
Японският гигант в електрониката Панасоник обяви на 23 май, че
Коментари Харесай

Панасоник спира да работи с Хуауей

Японският колос в електрониката " Панасоник " разгласи на 23 май, че стопира да работи с китайския софтуерен колос " Хуауей ", който е включен в черния лист от Вашингтон.

Съединени американски щати упрекнаха " " Хуауей " в шпионаж в интерес на Пекин.

„ Спряхме транзакции с " Хуауей " и неговите 68 филиала, които са под възбрана от американското държавно управление ”, сподели за Агенция Франс Прес Джо Флин, представител на японската група, която доставя електронни съставни елементи за китайската компания, съобщи " Блумбърг ".

Междувременно върховен началник на " Хуауей " бе упрекнат в шпионаж против стартъп за произвеждане на чипове от Силициевата котловина. Си Джиджун, заместник-председател на " Хуауей ", който употребява също и името Ерик Сю, изискал основния инженер на подразделението за сториджи в компанията да изследва технологията на CNEX Labs, излиза наяве от запис от правосъдното съвещание от 17 април във федералния съд в Шърман, Тексас.

Телефонни компании стопират продажби на слушалки на " Хуауей " от сряда. Доставчици в Япония, Тайван и Англия отхвърлиха да одобряват поръчки от китайската компания.

NTT Docomo, най-големия японски мобилен оператор спря да приема предварителни поръчки за новия Р30, а KDDI Corp отсрочи въвеждането на телефона за неопределен срок.

YMobile на Softbank разгласи сходно решение, базирайки се на опасения на наличност на ъпдейти на софтуера.

Тайванският Chinghwa Telecom сподели, че няма да доставя нови модели на Huawei.

Британската верига Doxins спря предварителните поръчки за Huawei Mate 20X, който 5G модел, откакто същото направиха Vodafone и BT Group.

„ Лоши времена за производителя на 5G слушалки, който претърпя вреди за репутацията си ”, сподели анализаторът на CCS Insight Бен Ууд.

Ууд счита, че идващото потомство телефони ще бъде към една трета от продаваните 18 млн устройства във Англия идната година.

„ Проблемът е че даже всичко това внезапно да се оправи, а американската администрация каже: „ Стана ужасна неточност, всичко е наред ”, несигурността, която се сътвори е към този момент най-големия зложелател на " Хуауей ", показва още Ууд. /БТА
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР