Японските власти започнаха разследване след трагичния инцидент на летище Ханеда

...
Японските власти започнаха разследване след трагичния инцидент на летище Ханеда
Коментари Харесай

Започна разследването на катастрофата с изгорелия Еърбъс

Японските управляващи започнаха следствие след трагичния случай на летище " Ханеда " в Токио, при който изгоря аероплан „ Еърбъс ” А350. Пътническият аероплан се сблъска след кацане със аероплан на Японската брегова защита.

Всички 379 души на борда на „ Еърбъса ” бяха избавени, петима от общо шестимата души в другия аероплан починаха.

Властите се пробват да открият дали е позволена професионална немарливост. Експертите са безапелационни, че актуалните стандарти за сигурност и бързата реакция на екипажа е избавила стотиците хора на борда на изгорелия аероплан.

First daylight visuals of the 2021 built JAL Airbus A350-900 plane (JA13XJ) on Haneda Airport 's Runway 34R after its landing collision and fire on Tuesday.

Sources say that the A350 jet was given permission to land moments before the collision with a coast guard plane.
— FL360aero (@fl360aero)
„ Честно казано, бях изплашен до гибел. Но когато съумях да изляза от самолета, почувствах облекчение. Въпреки че чувах писъци, множеството хора бяха спокойни и продължаваха да седят и да чакат. Мисля, че по тази причина успяхме да избягаме безпроблемно ”, съобщи Аруто Ивама, оживял при случая. 

Според Такуя Фудживара от бюрото за сигурност на превоза в Япония, е намерено записващото устройство на самолета на бреговата защита.

„ Сега следва да проверим дали можем да извлечем данните от него. Това не всеки път е стопроцентово допустимо, тъй че работата ни в този момент е да установим дали в устройството има данни, които могат да бъдат употребявани ”, съобщи Фудживара, предава Нова телевизия. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР