Японски учени откриха останките от звезда, за която предполагат, че

...
Японски учени откриха останките от звезда, за която предполагат, че
Коментари Харесай

Японски учени откриха най-старата звезда във Вселената

Японски учени откриха останките от звезда, за която допускат, че е най-старият обект във Вселената. Необичайният състав на звездата демонстрира, че може би тя е била първото величие.

Изследването на специалистите от Националната астрономическа обсерватория на Япония сочи, че детайлите, от които е била построена звездата, не са познати досега. В списание Science учените разясняват, че небесното тяло се намира на милиони светлинни години от Земята.

Останките от небесното тяло са открити благодарение на телескопа Subaru. За момента новооткритият обект е наименуван SDSS J0018-0939.

Специалистите считат, че първите звезди, които са се появили във Вселената, са били стотици пъти по-големи от нашето Слънце. Според откривателите черните дупки са дали началото на нашата вселена.

 Звезди

Нашето изобретение е доказателство за съществуването на великански звезди. Те имали голямо въздействие върху образуването на други звезди и галактики във Вселената – декларира водещия създател на японското проучване Вако Аоки.

Откритата звезда има необикновен химичен състав и точно от него учените ще могат да научат повече за факторите, довели до образуването на небесното тяло.

Според първичните си наблюдения японските учени считат, че звездата е на 13 милиарда години, като се е образувала малко след Големия гърмеж, когато Вселената е почнала да се уголемява.

Малко по-рано този месец уред на НАСА съумя да улови частици звезден прахуляк отвън Слънчевата система. Роботизираният уред Стардъст събира звезден прахуляк от 15 години.

 Черна Дупка

Пробите, върнати от капсула на Земята, са посочили, че това са първите частици от междузвездното пространство, които са уловени от уред.

Анализът им демонстрира, че те са необикновено разнородни по форма, размер и наличие. Това съгласно учените е изрично доказателство, че междузведният прахуляк отвън нашата вселена е еволюирал.

Учените позволяват, че частиците прахуляк от междузвездното пространство съдържат и органични субстанции, само че това занапред ще бъде изследвано.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР