Японски прокурори пледират за присъди от близо 3 години затвор

...
Японски прокурори пледират за присъди от близо 3 години затвор
Коментари Харесай

Съучастници в бягството на Гон изправени пред присъди за затвор

Японски прокурори пледират за присъди от близо 3 години затвор за американски дует татко и наследник, които признаха, че са помогнали на някогашния началник на „ Нисан “, намиращ се под гаранция, предава Агенция Франс Прес.

Прокурорите обявиха пред съд в Токио, че желаят присъда от 2 години и 10 месеца за някогашния действен чиновник на спецсилите Майкъл Тейлър и 2 години и 6 месеца за сина му Питър.

Според информацията,. През март прокуратурата в Токио повдигна против двамата мъже обвиняване, че са помогнали на нарушителя да избяга от правораздаването.

На 2 май двамата Тейлър бяха екстрадирани от Съединени американски щати и докарани в Япония по искане на локалната прокуратура, напомня БГНЕС.

Японската прокуратура упорства и за екстрадицията на американския жител Джордж Зайек, който също е обвинен, че е взел участие в организирането на бягството на Карлос Гон.

Бившият член на американските специфични елементи Майкъл Тейлър и синът му Питър са упрекнати, че са организирали интервенцията през 2019 година с незаконното извеждане на Гон от Япония, прикрит в сандък за аудио съоръжение, претрупан в частен аероплан. Самолетът е изхвърчал на 29 декември за Турция, откъдето предприемачът се е трансферирал на различен частен аероплан,.
 Двама американци признаха, че са помогнали за бягството на Карлос Гон от Япония Двама американци признаха, че са помогнали за бягството на Карлос Гон от Япония
Днес в окръжния съд в Токио стартира първото правосъдно чуване по делото против жителите на Съединени американски щати Питър и Майкъл Тейлър. Двамата –...

През февруари 2020 година „ Нисан “ заведе дело против някогашния си изпълнителен шеф Карлос Гон за 90 милиона $, " с цел да възвърне забележителна част от нанесените на компанията финансови вреди ", напомня БГНЕС.

Сумата е употребена от Гон за заплащане на персонални сметки и потребление на фирмени запаси като частни самолети и „ правни и регулаторни разноски ", направени в Япония, Съединени американски щати, Холандия и други юрисдикции.

Японските управляващи го упрекнаха, че не е отчитал заплатата си в „ Нисан “ за интервала от 2010 до 2018 година, като сумата надвишава 80 млн. $. Компанията, от своя страна, твърди, че Гон е злоупотребил със средства за обилни пътувания в чужбина, вариращи от празненство във Версайския замък до карнавали в Рио де Жанейро

Карлос Гон, който има френско, бразилско и ливанско поданство, бе задържан от прокуратурата на Токио на 19 ноември 2018 година През април 2019 година е освободен от пандиза под гаранция и подложен под домакински арест. В края на декември той незаконно отлетя от Япония на частен аероплан и избяга в Ливан през Турция. На конференция на 8 януари в Бейрут Гон упрекна японски чиновници и ръководители на „ Нисан “ в скрит план против него и разкритикува остро японската прокуратура и правосъдната система. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР