Японски експерт, който разкритикува реакцията на страната към коронавируса, предупреди,

...
Японски експерт, който разкритикува реакцията на страната към коронавируса, предупреди,
Коментари Харесай

Пореден експерт: Олимпиада няма да има и догодина

Японски специалист, който разкритикува реакцията на страната към ковид, предизвести, че е „ скептичен “, че отсрочените олимпийски игри могат да се проведат даже през 2021.

„ Ако би трябвало да бъда почтен с вас, не считам, че Олимпиадата ще се организира и през идната година “, съобщи Кентаро Ивата, професор по инфекциозни болести в Университета в Кобе. Япония и Международният олимпийски комитет (МОК) се съгласиха предишния месец да отсрочат Токио 2020 за юли 2021 след нескончаем напън от спортисти и спортни федерации. Но в последните дни, имайки поради разрастването на пандемията в международен мащаб, се повдигнаха въпроси по отношение на това дали даже едногодишното отсрочване ще бъде задоволително.

Ивата показа на брифинг, че вирусът ще би трябвало да бъде под надзор вкъщи и в чужбина, с цел да може Игрите да се проведат „ тъй като би трябвало да поканите спортистите и публиката от целия свят “. „ Япония може да се оправи с управлението на болестта до идващото лято, уповавам се да можем, само че не считам, че това ще се случи във всички останали страни на планетата Земя, тъй че в това отношение съм скептично надъхан по отношение на провеждането на Олимпийски игри следващата година “. Ивата добави, че Олимпиадата може да се състои през 2021 единствено в случай че тя е доста променена, „ като това да няма аудитория, или лимитирано присъединяване “.

Експертът по инфекциозни болести влезе в заглавията по-рано тази година, откакто обществено разкритикува метода, по който Япония се оправи с пристигналия круизен транспортен съд Diamond Princess. Японски публични лица взеха решение да създадат карантина на самия круиз, само че повече от 700 души на борда се заразиха, като 13 от тях починаха. Решението за отсрочване на Токио 2020 е невиждано в спокойно време, като стана факт след поредност от недоволства от спортисти, изправени пред ограничавания в пътуванията и карантини. Отлагането докара до съществени вреди, само че уредниците на конкуренцията настояха, че работят върху нова откриваща дата, без значение от продължаващата неустановеност по отношение на това по кое време ще завърши световната рецесия.

Ивата не е единственият специалист, който сложи под въпрос организирането на Олимпиада през 2021. Деви Сридхар, президент на световното здраве в Университета в Единбург, предизвести предходната седмица, че е „ прекомерно нереалистично “ да се мисли, че Игрите могат да се проведат следващата година, в случай че не бъде открита ваксина. „ Ако се сдобием с ваксина в идната година, то тогава мисля, че Олимпиадата е реалистична цел. Ваксината ще обърне развоя на събитията – ефикасна, налична и налична ваксина. Ако нямаме пробив в медицината, то провеждането на Игрите ми наподобява прекомерно нереалистично “, сподели той за BBC.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР