Японската йена в началото на валутната търговия в четвъртък поскъпва

...
Японската йена в началото на валутната търговия в четвъртък поскъпва
Коментари Харесай

Валутен пазар: Бягството от риска сваля интереса към долара

Японската йена при започване на валутната търговия в четвъртък нараства по отношение на $. Сривът на акциите на Уолстрийт, слабите стопански данни от Европа и Съединени американски щати понижиха световния вкус към риска, усилвайки търсенето на безвредни активи, включително държавни скъпи бумаги.

Индекс S&P 500 в сряда спада шеста поредна сесия, доколкото влошените прогнози на производителите на чипове ускориха опасенията за отрицателното въздействие на импортните мита и забавянето на китайската стопанска система върху облагите на фирмите.

Азиатските пазари, започвайки с японския и завършвайки с австралийския се намалиха, следвайки Уолстрийт.

Днес сутринта японската валута се повишава с 0,2 % във връзка с американската до 112,03 йени за $.

Макар и едва доларът поевтинява и по отношение на еврото и английския фунт стерлинг. Швейцарският франк нараства с 0,2 % към $ до равнище 0,9960.

Еврото възвърне част от загубите, предизвикани от опасенията за растежа на Брутният вътрешен продукт на еврозоната. В сряда общата валута поевтиня по отношение на американската с 0,7 % - връх от 27 септември насам.

Инвеститорите чака решенията от днешното съвещание на Европейската централна банка.

Доходността на 10-годишщните американски държавни облигации в четвъртък се намалява до 3,11 % на фона на пазарните играчи към безвредните активи.

Паундът през днешния ден се търгува по $1,2886 след спада с 0,78 % в сряда, когато английската валута се намали до шестседмичен най-малко в равнището $1,2865. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР