Японската йена и швейцарският франк остават сравнително безопасни за инвестиции,

...
Японската йена и швейцарският франк остават сравнително безопасни за инвестиции,
Коментари Харесай

Доларът - най-сигурното валутно убежище

Японската йена и швейцарският франк остават относително безвредни за вложения, само че доларът сега е най-хубавото валутно леговище (б.р. сигурен актив във времена на криза), написа CNBC, базирайки се на анализатори от Morgan Stanley.

На 8 август доларът падна до 27-месечно дъно по отношение на кошницата от други международни валути. Икономистите считат, че ниските ставки в Съединени американски щати го вършат по-привлекателен за осъществяване на покупко-продажби, при които вложителите се насочват към валута с ниска рентабилност за инвестиции във високодоходни активи, с цел да печелят от лихвените разлики.

Във времена на неустановеност вложителите могат да продават високодоходни активи и да върнат заетата валута, което би могло да я ускори. Някои анализатори обаче показват политическата неустановеност в Съединени американски щати като риск за $. „ Колкото по-дълго продължава тази обстановка, толкоз по-голяма е заплахата продажбата на долари да се трансформира в срутва “, сигурни са икономистите.По-рано някогашният началник на Morgan Stanley Asia Стивън Роуч съобщи, че доларът ще се срине заради възходящия бюджетен недостиг в Съединени американски щати. Той предвижда, че доларът може да падне с 35 % по отношение на други съществени валути през идващите няколко години.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР