Японската централна банка реши да продължи свръхлибералната си парична политика

...
Японската централна банка реши да продължи свръхлибералната си парична политика
Коментари Харесай

Япония запазва свръхлибералната си парична политика

Японската централна банка реши да продължи свръхлибералната си парична политика като средство за стимулиране на икономическия напредък и битка с дефлацията, съобщи ДПА.

Японската стопанска система пораства умерено, уточни банката в изказване след двудневно парично съвещание.

Банката предизвести обаче, че съществуващите опасности за икономическите вероятности включват американската икономическа политика и последствията й за международните финансови пазари, протичащото се в разрастващите се и зависещите от първични материали стопански системи, както и договарянията за излизането на Англия от Европейски Съюз.

Потребителските цени в Япония са нарастнали с 0,9 % на годишна основа през януари, като се покачват за 13-и следващ месец на фона на възходящите международни енергийни цени, посочи държавното управление.

Инфлацията към момента е надалеч от целевите 2 %, избрани преди пет години, когато банката стартира политика на нападателно парично стимулиране на стопанската система.

Въпреки че не съумя да реализира задачата за инфлацията, държавното управление на премиера Шиндзо Абе предложи Харухико Курода още веднъж да бъде назначен за централен банкер за период от пет години. Очаква се двете камари на Народното събрание да одобрят предлагането.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР