Японската Toshiba Corp разглежда възможността да проведе IPO (първично предлагане

...
Японската Toshiba Corp разглежда възможността да проведе IPO (първично предлагане
Коментари Харесай

Toshiba с резервен план, ако пропадне сделката за $18 милиарда

Японската Toshiba Corp преглежда опцията да организира IPO (първично предложение на акции) за своя бизнес по произвеждане само че чипове.

Това е авариен проект за компанията, в случай че контрактуваната продажба на поделението Toshiba Memory на консорциум от вложители отпред с Bain Capital за 18 милиарда $ не получи утвърждение от антимонополните регулатори в края на март.

Според организация Reuters, този вид за избавяне на бизнеса дори бил желан от някои специалисти и акционери в японската корпорация пред посочената договорка.

През септември предходната година закъсалата корпорация се споразумя за продажбата на поделението си Toshiba Memory, вторият по-големина в света производител на чипове NAND, на консорциум, воден от капиталовия фонд Bain Capital за 18 милиарда $. Тази стъпка бе подхваната на фона на растящите загуби на американката енергийна компания, благосъстоятелност на Toshiba, Westinghouse Electric Co LLC, която в следствие банкрутира.

След това финансовият напън върху японската корпорация отслабна, откакто тя съумя да притегли 600 милиарда йени ($5,4 млрд.) за сметка на емисия нови акции, които бяха продадени на задгранични фондове в края на предходната година. Това и отписването на налози даде на Toshiba задоволително средства за покриване на нейните отговорности.

Ако контрактуваната договорка за продажбата на Toshiba Memory не получи утвърждение от регулаторните органи до 31 март, Toshiba има право да се откаже от договорката. Това отбелязва организация Reuters, базирайки се на свои източници, осведомени със обстановката.

Хонконгският вложител Argyle Street Management Ltd, хедж-фонд с активи под негово ръководство за $1,2 милиарда, се изрече срещу продажбата. Според него от договорката повече няма потребност и съветът на шефовете на Toshiba би трябвало да прегледа опцията, вместо продажбата, да прегледа опцията за IPO. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР