Японската Toray Industries разкри 149 случая на фалшифициране на данни

...
Японската Toray Industries разкри 149 случая на фалшифициране на данни
Коментари Харесай

Кризата в Япония ООД се засилва, изгоря още един гигант

Японската Toray Industries разкри 149 случая на подправяне на данни за качеството на материалите си.

Измамата е осъществена в едно от дъщерните й сдружения - Toray Hybrid Cord и обгръща интервал от 8 години. Тя включва разнообразни артикули, измежду които влакна укрепващи автомобилните гуми, продавани на 13 клиенти. Засегнатите клиенти са най-вече в Япония, само че има и един в Южна Корея.

Виновните са двама мениджъри за надзор на качеството, стимулирани частично от натиска да изпълнят задачите за доставка на артикули. Комбинираните доходи от 149-те случая възлизат на 150 млн. йени (1.35 млн. долара) и няма да имат огромно въздействие върху облагата на Toray.

Японската компания, която е най-големият международен производител на композитни материали от въглеродни влакна, продължава следствието за други вероятни нарушавания. Нейните артикули се употребяват за укрепване на гуми и други промишлени артикули.

Toray отхвърля да заяви имената на засегнатите клиенти, само че отхвърли измежду тях да e авиогигантът от Съединени американски щати самолети Boeing (японската компанията е главен снабдител на въглеродни нишки, употребявани в пътническите му самолети) и японската Fast Retailing - компанията-майка на японския фешън водач Uniqlo.

Дъщерното сдружение е разкрило проблемите през юли предходната година, а групата е научила за тях през октомври. Тя решила да оповести обществено измамата след слуховете, които се появиха по-рано този месец в анонимно онлайн известие.

" Нямаше законови нарушавания или проблеми с безопасността; това беше сред нас и нашите клиенти, тъй че нямаше потребност да се разкрива ", сподели президентът на Toray Акихиро Никаку.

Онлайн известието принуди компанията да " даде вярно пояснение преди да се разпространят клюки ", сподели Никаку, добавяйки, че в случай че сходни случаи бъдат открити в бъдеще, компанията няма да бъде задължена да ги огласи.

Коментарите евентуално ще провокират угриженост по отношение на ръководството на японските производители и уговорката им да отстранен измамите. Те заплашват доверието в японското произвеждане, което усеща все по-силната конкуренция на азиатските му съседи Китай и Южна Корея.

Сред грешниците са стоманеният колос Kobe Steel, както и автопроизводителите Nissan, Mitsubishi, Subaru. Всички те са фалшифицирали данни за качеството на продуктите си./money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР