Японската корпорация Тойота (Toyota Motor Corp.) се очертава като лидер

...
Японската корпорация Тойота (Toyota Motor Corp.) се очертава като лидер
Коментари Харесай

Японски автомобилен гигант отново надви Фолксваген

Японската корпорация " Тойота " (Toyota Motor Corp.) се обрисува като водач на международния авто пазар през първите 6 месеца на 2023 година, изпреварвайки за четвърта поредна година (за интервала на първо полугодие) немския тръст " Фолксваген " (Volkswagen AG) и другите си съществени съперници. Това демонстрират данни от автомобилната промишленост, огласени през днешния ден и представени от Киодо. 

Автомобилостроителната група " Тойота " разгласи, че през първото шестмесечие на 2023 година е продала 5,42 милиона транспортни средства в целия свят или с 5,5 на 100 повече по отношение на същия интервал на миналата година. Това включва и продажбите на подразделението й " Дайхацу мотър " (Daihatsu Motor Co.), профилирано в производството на дребни моторни транспортни средства, както и на друга компания, притежавана от " Тойота " - производителят на камиони " Хино мотърс " (Hino Motors Ltd.).
-->
Японският авто колос разгласи, че е осъществил растеж на продажбите си, защото е съумял да отговори на възходящото търсене на транспортни средства, като е нараснал индустриалния си потенциал в световен мащаб. Това е станало на фона на възстановяване на доставките на чипове, отбелязва Българска телеграфна агенция.

През първите 6 месеца на актуалната година немският тръст " Фолксваген " е продал 4,37 милиона транспортни средства, което съставлява нарастване с 12,8 на 100, показва Киодо.   
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР