Японската корпорация Nidec реши да построи завод за производство на

...
Японската корпорация Nidec реши да построи завод за производство на
Коментари Харесай

Японци ще правят в Сърбия ел. мотори за Peugeot, Citroen, Opel и Fiat

Японската корпорация Nidec реши да построи цех за произвеждане на мотори за електрически коли в Сърбия. Това оповестява Nikkei с позоваване на високопоставени източници от компанията.

Планира се японците да влагат 200 милиарда йени в бъдещия цех, което се равнява на 1,93 милиарда $. Предприятието ще може да създава 300 хиляди електродвигателя годишно.

Сърбия не е част от Европейския съюз, само че се намира в центъра на Европа, наоколо до доста автомобилни фабрики. На кого тъкмо Nidec ще доставя моторите, не се показва, само че по-рано тази японска компания подписа съглашение с групата PSA, която сплотява марките Peugeot, Citroen, DS и Opel.

Също по този начин неотдавна стана известно, че колите на концерна FCA (Fiat Chrysler) също ще употребяват електрическото задвижване PSA в своите електрически транспортни средства. Досега Nidec е прочут най-вече като производител на компактни електрически мотори.

Въпреки това, компанията не може да бъде наречена " новобранец " в EV автомобилната промишленост. Nidec към този момент доставя електромотори за редица китайски електрически коли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР