Японската компания Mitsubishi намали наполовина бюджета за развитие, свързан с

...
Японската компания Mitsubishi намали наполовина бюджета за развитие, свързан с
Коментари Харесай

Бъдещето на Япония като световен играч в търговската авиация е под въпрос

Японската компания Mitsubishi понижи на половина бюджета за развиване, обвързван с програмата SpaceJet, която предвиждаше основаването на първото семейство самолети за районен превоз в Япония през последните 50 години.

„ Трябва да преразгледаме проектите си по какъв начин да продължим напред “, сподели основният изпълнителен шеф на Mitsubishi Heavy Industries Сейджи Изумисава по време на брифинг, на който разгласи последните резултати на компанията.

Mitsubishi Heavy Industries отчете оперативна загуба от 29,5 милиарда йени в понеделник, откакто редуцира 263 милиарда йена недостиг от загуби от амортизация и разноски за развиване в районния си реактивен блок. През последните две десетилетия това беше първата нерентабилна година за японския колос. 

Компанията предвижда действен недостиг от 120 милиарда йени в районния си реактивен елемент за тази бизнес година, като половината от тях ще бъдат изгубени поради обезценката на плануваната покупка на районната стратегия на Bombardier Inc (BBDb.TO) през юни.

Ето за какво има намерение бюджетът на плана SpaceJet да бъде понижен на половина по отношение на 141 милиарда йени, изразходвани за него през последната фискална година. Решението за орязването на разноските за районната авиационна стратегия се дължи и на обстоятелството, че коронавирусът мощно ограничи въздушния трафик и сложи под въпрос жизнеспособността на самолетните компании по целия свят.

Според Ройтерс това решение слага под въпрос упоритостите на Япония да сътвори лична аерокосмическа промишленост, която би могла да се трансформира в световен снабдител на съставни елементи за тази промишленост.

„ Това незабавно повдигна въпроса дали MHI може да убие програмата M100. Това ще докара до загубата на неповторимия късмет на MHI да стане същински международен състезател в комерсиалната авиация “, споделя Скот Хамилтън, анализатор в Leeham Co в своя блог.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР