Японската група за финансови услуги Nomura Holdings Inc. отново понижи

...
Японската група за финансови услуги Nomura Holdings Inc. отново понижи
Коментари Харесай

Nomura отново понижи прогнозата си за китайската икономика

Японската група за финансови услуги Nomura Holdings Inc. още веднъж намали прогнозата си за растежа на брутния вътрешен артикул на Китай на фона на ловите ограничаващи ограничения против разпространяването на COVID-19 в страната, написа Си Ен Би Си.

Няколко града, в това число софтуерният център Шънджън, стегнаха контрола против ковид през последните няколко седмици след известия за нови локални инфекции. Миналата седмица централният китайски град Чънду подреди на хората да останат у дома, до момента в който управляващите организират всеобщи проби за вируса.

Към вторник към 12% от общия Брутният вътрешен продукт на Китай в този момент е обиден от сходни ограничения за надзор на COVID-19 - по отношение на 5,3% предходната седмица, показаха в отчет основният китайски икономист на Nomura Тинг Лу и неговия екип. Това пресмятане се базира на нов новия модел на анализаторите, който претегля Брутният вътрешен продукт на засегнатите региони съгласно това какъв брой строги са ограниченията.

Въз основа на това нарастване Nomura понижи прогнозата си за растежа на китайския Брутният вътрешен продукт до 2,7%, откакто през август очакваше покачване с 2,8%.

„ На 17 август, когато намалихме нашите прогнози за напредък на Брутният вътрешен продукт за третото и четвъртото тримесечие, не чакахме растежът да се утежни с такова движение “, споделиха анализаторите.

Големите капиталови банки неведнъж понижиха своите прогнози за Брутният вътрешен продукт на Китай тази година, изключително откакто мегаполисът Шанхай беше блокиран за към два месеца. Nomura има най-ниската прогноза и нормално намалява оценките си преди други компании.

Във вторник континентален Китай заяви за 323 локално предадени случая на COVID-19 със признаци и 1247 без признаци. Региони, вариращи от северен Китай до югоизточното крайбрежие, оповестяват за инфекции.

Ограниченията за бизнес и обществена активност варират съгласно района. Докато доста градове като Пекин може да изискват единствено постоянни проби за вируса, други елементи на страната забавиха повторното отваряне на учебните заведения или даже подредиха на хората да останат у дома.

„ Това, което става все по-притеснително, е, че горещите точки на COVID-19 не престават да се изместват от няколко отдалечени района и градове  с видимо по-малко икономическо значение за страната  към провинции, които имат доста по-голямо значение за националната стопанска система на Китай “, споделиха анализаторите на Nomura.

Те предизвестиха, че новият им модел демонстрира, че въздействието на COVID-19 върху Брутният вътрешен продукт на Китай бързо се приближава до равнищата, следени по време на блокирането на Шанхай през април и май. По това време претегленото влияние върху Брутният вътрешен продукт е малко над 20%, съгласно разбора на Nomura.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР