Японската агенция за аерокосмическо проучване (JAXA) и Toyota Motor Corporation

...
Японската агенция за аерокосмическо проучване (JAXA) и Toyota Motor Corporation
Коментари Харесай

Toyota прави луноход

Японската организация за аерокосмическо изследване (JAXA) и Toyota Motor Corporation подписаха тригодишен контракт за взаимно създаване на пилотиран луноход. От 2019 година до 2021 година JAXA и Toyota ще създават, тестват и правят оценка работата на прототипите за по-нататъшното развиване на пилотиран "лунен роувър " и изследване на лунната повърхнина в границите на интернационален план.

Една от задачите на лунохода ще бъде търсенето на лед, който може да бъде употребен в бъдещите стратегии за проучване на Космоса.

Работата по проектирането стартира още през март, когато JAXA и Toyota подписаха рамково съглашение, а новият контракт вкара повече специфики и разпредели отговорностите сред двете страни. По предварителни оценки луноходът ще има дължина към 6 м, ширина 5,2 м и височина 3,8 м, а размерът на вътрешното пространство ще бъде към 13 кубически метра. Предполага се, че постоянно ще има двама членове на екипажа, само че при положение на изключителна обстановка, роувърът ще може да побере четирима души.

 Toyota - луноход

Интересно е също по този начин, че новият японски луноход ще има електрически мотори, задвижван от горивни кафези, сходен на тези, инсталирани на серийния водороден автомобил Toyota Mirai, както и слънчевите панели на каросерията. Той би трябвало да обезпечава пробег с едно зареждане от 1000 км и да носи на борда си въздух, вода и храна за минимум шест седмици за двама членове на екипажа.

Според проекта, до края на 2019 година ще бъдат направени спецификациите на машината, следващата година ще бъдат създадени обособените съставни елементи и първият първообраз ще бъде съединен в мащаб 1: 1, а през 2021 година ще стартират комплексните проби на лунохода. JAXA и Toyota разясниха, че основаването на сериен роувър и методите за превозването му до естествения сателит на Земята ще бъдат приключени не по-рано от 2027 година

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР