Японската АЕЦ „Фукушима“ планира да инвестира близо 2.7 млрд. долара

...
Японската АЕЦ „Фукушима“ планира да инвестира близо 2.7 млрд. долара
Коментари Харесай

АЕЦ Фукушима ще инвестира 2.7 млрд. долара в проект за възобновяема енергия

Японската АЕЦ „ Фукушима “ възнамерява да влага близо 2.7 милиарда $ в огромен план за възобновима сила, оповестява Bloomberg, като се базира на японското издание Nikkei.

Планът планува вятърни и слънчеви съоръжения да генерират и придвижват до 600 мегавата мощ, като крайната цел на доставките ще е Токио и регионите към столицата.

Японската банка за развиване и финансовата компания Mizuho са измежду институциите, които възнамеряват да обезпечат финансиране в размер на 300 милиарда йени за реализирането на плана. Целта е той да бъде приключен до 2023 година

Проектът е в основата на огромен проект на японското държавно управление за възобновяване на стопанската система в района, като се генерира електрическа енергия в планински региони и фермерски земи. Голяма част от тях станаха неизползваеми след нещастието през 2011 година

Преди 8 години се стига до радиационна повреда в атомната централа след мощно земетресение и последвалото го цунами. Това е най-големият нуклеарен случай след повредата в Чернобил през 1986 г.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР