Японска интернет компания реши да експериментира с работната заплата на

...
Японска интернет компания реши да експериментира с работната заплата на
Коментари Харесай

В Япония започват да плащат част от заплатите с криптовалута

Японска интернет компания реши да опитва с работната заплата на своите чиновници, като всичко е на доброволни начала.
Компанията GMO Internet Group предложи на 4000 свои чиновници да получават част от работната си заплата в биткойни или друга от по-популярните криптовалути. Работодателят предлага най-малко 10 000 японски йени (почти $90) и най-много 100 000 йени, да бъдат получавани в биткойни. Съгласилите се да вземат участие в този опит получават надбавка от 10% във тип на криптовалута.

Японското законодателство планува изплащането на работната заплата да става само в йени, само че в този случай GMO Internet Group не нарушава разпоредбите, тъй като това е просто опция, която не е наложителна, а сумата е дребна част от заплатата и попада във ведомостта и фиша за заплатата.

В същото време, специалистите не могат да доближат до единно мнение, дали биткойнът е балон или не. Президентът на Резервната банка на Австралия Филип Лоу назова огромния интерес към биткойна и виртуалните пари “спекулативна мания”. Други са на мнение, че биткойнът не дава обещание никакви приходи, не раздува цените на акциите при техните продажби и по принцип не е обвързван с каквото и да е, както са свързани националните валути. Има и други отзиви.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР