Япония забрани от понеделник влизането на чужденци на своя територия

...
Япония забрани от понеделник влизането на чужденци на своя територия
Коментари Харесай

Япония забрани влизането на чужденци до края на януари заради мутацията на коронавируса

Япония забрани от понеделник влизането на чужденци на своя територия до края на януари след откриването на случаи на мутиралия вариант на новия ковид, открит за първи път във Англия, съобщи ДПА.

До момента Япония е удостоверила общо 8 случая на новия вид на ковид. Четирима души са настанени в болница, а други четирима, които нямат признаци, са сложени под карантина, заяви японското министерство на опазването на здравето.

Пълната възбрана бе наложена, откакто в четвъртък Япония към този момент забрани влизането на новопристигащи чужденци, които не живеят непрекъснато в страната и са посетили неотдавна Англия или Република Южна Африка.

Япония претърпява ново повишаване на случаите на ковид, с рекорден брой от 3881 новозаразени в събота. Досега страната успяваше да избегне мащабите на епидемията в Европа и Съединени американски щати, като има над 220 хиляди регистрирани инфектирани и към 3250 умряли, отбелязва ДПА.

В понеделник беше обявено за първа жертва на Covid-19 в японския парламент. Това е 53-годишният Юичиро Хата, някогашен министър на превоза от към този момент разпуснатата Демократическа партия. Той е наследник на някогашния министър председател Цутому Хата, заемал поста от април до юни 1994 г.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР