Япония ще представи днес план за организиране събирането на 1

...
Япония ще представи днес план за организиране събирането на 1
Коментари Харесай

Япония ще организира събирането на 1 милиард долара, за подпомагане на съседните на Украйна държави да приемат бежанци

Япония ще показа през днешния ден проект за образуване събирането на 1 милиард $, с цел да се подкрепят прилежащите на Украйна страни да одобряват бежанци от разкъсваната от война страна, заяви японският министър на финансите Шуничи Судзуки, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Финансирането ще бъде предоставено посредством държавната Японска банка за интернационално съдействие (JBIC), която нормално предлага помощ под формата на заеми, гаранции и дялово финансиране.

Фондът ще се употребява и за улеснение на вложенията на японски компании в тези страни, съобщи пред публицисти Судзуки, при идването си в град Ниигата, северно от Токио, с цел да ръководи тридневна среща на финансовите водачи от Групата на седемте най-развити индустриални страни (Г-7).

По отношение на Украйна Г-7 ще удостовери финансовата поддръжка, обещана до момента, и резултатите от стратегиите за помощ по линия на Международния валутен фонд.

" Същевременно Г-7 ще насърчи и координацията сред разрастващите се финансови институции и ще поддържа прилежащите на Украйна страни ", заяви Судзуки.

Г-7 ще разиска и по какъв начин да попречи на Русия да заобикаля глобите, наложени след нейното навлизане в Украйна.

Судзуки не загатна за спомагателни наказания против Русия или по-нататъшна финансова поддръжка на Г-7 за Украйна към този момент, сигнализирайки, че Групата на седемте може да заеме изчаквателна позиция, с цел да реши резултата от по-ранните ограничения.

" Искаме да ускорим интернационалното съдействие, належащо за превъзмогване на сложната рецесия, пред която е изправена международната стопанска система ", сподели Судзуки.

В Г-7 влизат Англия, Канада, Франция, Германия, Япония, Италия и Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР