Япония ще оттегли кандидатурата си за домакинство на Световното първенство

...
Япония ще оттегли кандидатурата си за домакинство на Световното първенство
Коментари Харесай

Япония оттегля кандидатурата си за домакинство на СП за жени

Япония ще отдръпна кандидатурата си за домакинство на Световното състезание по футбол за дами през 2023 година, заяви локалната национална осведомителна организация КИОДО.

Така кандидтурите за образуване на финалния шампионат при дамите, който за първи път ще бъде с 32 тима, остават единствено две - Колумбия и взаимната поръчка на Австралия и Нова Зеландия.

Бразилия също се отхвърли от битката за домакинство на проявата преди две седмици, защото поради рецесията към пандемията с ковид от Футболната конфедерация на страната не можаха да обезпечат нужните финансовите гаранции, които се изискват от страна на ФИФА за присъединяване в процедурата по желание на уредник на конкуренцията.

От Бразилската футболна централа оповестиха, че ще поддържат съседите си от Колумбия във вота, като решението за избора ще бъде взето на 25 юни по време на онлайн-среща на Съвета на ФИФА. Страна от Южна Америка в никакъв случай до момента не е била хазаин на Световно състезание за дами, само че в последния отчет на комисията за преценка на кандидатурите поръчката на Австралия и Нова Зеландия е оценена най-високо.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР