Япония съобщи днес за 5885 нови заразявания с коронвирус. Страната

...
Япония съобщи днес за 5885 нови заразявания с коронвирус. Страната
Коментари Харесай

Япония за първи път регистрира толкова заразени за ден

Япония заяви през днешния ден за 5885 нови заразявания с коронвирус. Страната за първи път записва над 5000 случая за един ден, а в последните седмици случаите доста се усилват, съобщи ДПА.

Япония регистрира рекордно огромен дневен брой заразявания за втори следващ ден. Това става ден преди министър-председателят Йошихиде Суга да разгласи решението на държавното управление за изключително състояние в Токио и три прилежащи префектури поради ковид. Почти половината от 5885-те заразявания са от Токио и префектурите Чиба, Канагава и Сайтама. Токио регистрира рекордните 1591 случая през днешния ден, съобщи Нова телевизия.

Губернаторите на четирите префектури взеха решение в понеделник да изискат редуциране на работното време на питейните заведения и заведенията за хранене, с цел да се ограничи разпространяването на вируса. Миналата година Япония вкара едномесечно изключително състояние в множеството от своите 47 префектури, което завърши в средата на май. В няколко префектури, в това число Токио и Осака, мярката действаше близо шест седмици. Досега в страната са регистрирани над 260 000 заразявания с ковид и към 3800 смъртни случая.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР