Япония ръководи годишно многонационално военноморско учение, което включва Филипините като

...
Япония ръководи годишно многонационално военноморско учение, което включва Филипините като
Коментари Харесай

Филипините се присъединяват към ръководените от Япония военноморски учения, тъй като сблъсъците с Китай нарастват в оспорваното Южнокитайско море

Япония управлява годишно многонационално военноморско обучение, което включва Филипините като наблюдаващ за първият път

От МАРИ ЯМАГУЧИ Associated Press, 11 ноември 2023 година, 9:55 ч.

НА БОРДА НА USS КАРЛ ВИНСЪН -- Япония управлява годишно многонационално военноморско обучение, включващо Филипините като наблюдаващ за първи път, защото корабите на филипинската брегова защита са все по-често унизени от Китай в оспорваното Южнокитайско море.

Ученията Annualex, които започнаха в събота край крайбрежията на Япония, също включваха Съединените щати, Австралия и Канада. Тяхната цел е да показват и усилят методите, по които военноморските сили могат да работят дружно, и да покажат наличието и уговорката си да пазят „ свободен и отворен “ Индо-Тихия океан, който съгласно съдружниците е възпрепятстван от възходящите упоритости на Китай, които включват огромни териториални искания.

В събота определена група публицисти, в това число Асошиейтед прес, летяха на аероплан V-22 Osprey до самолетоносача USS Carl Vinson, с цел да следят излитанията и кацане на стелт изтребители F-35C “Lightning ”, както и самолети F/A-18 Super Hornet и E/A-18 Growlers. Японският унищожител Hyuga сподели наличието си до превозвача.

Учението идва след последната борба сред Филипините и Китай в Южнокитайско море в петък, добавяйки към териториалните разногласия, които рискуват да се трансфорат в по-сериозен въоръжен спор.

Филипините упрекнаха транспортен съд на китайската брегова защита и съпътстващи кораби в рискови маневри и взривяване на филипински транспортен съд за доставки с водно оръдие, до момента в който Китай отбрани дейностите си, както е подходящо.

Териториалните спорове в Южнокитайско море, включващи Китай, Филипините, Виетнам, Малайзия, Тайван и Бруней, от дълго време се смятат за евентуална възпламенителна точка и деликатна разломна линия в съперничеството сред Съединени американски щати и Китай.

„ Филипините са извънредно значима страна за Япония и се надяваме да си сътрудничим с филипинския флот при всяка опция в бъдеще “, сподели главнокомандващият на японските морски сили за самозащита Акира Сайто. Той добави, че ученията не са ориентирани към съответна нация и че присъединяване на Филипините е решено преди последната им среща с Китай.

Около 30 военноморски кораба и 40 военни самолета от четирите страни, както и личният състав на филипинския флот, вземат участие в взаимните учения, които се занимават и с нови закани като кибернетична, галактическа и осведомителна война, сподели Сайто.

Съединени американски щати Командващият седми флот вицеадмирал Карл Томас сподели, че голямото болшинство от нациите в тази част на света са съидейници и споделят хрумвания за морска сигурност и разцвет и „ колкото повече нашите флоти работят дружно, толкоз по-многостранни са нашите учения, по-голяма сигурност за този район. ”

Томас сподели, че американският флот разполага два самолетоносача, USS Carl Vinson и USS Ronald Reagan, в Тихия океан, макар „ злополучни обстановки, протичащи се в други елементи на света. "

Япония и Съединените щати ускориха съдействието в региона на защитата и го разшириха, с цел да включат Австралия и Филипините. съдружниците споделят угриженост по отношение на възходящата самонадеяност на Китай и напрежението към самоуправляващия се Тайван, който Китай твърди, че е собствен, с цел да бъде единен със мощ, в случай че е належащо.

В началото на ноември, Японският министър председател Фумио Кишида и президентът на Филипините Фердинанд Маркос-младши се споразумяха да стартират договаряния по основен пакт за сигурност, който ще разреши на техните войски да влизат на територията на другия за взаимни военни учения. Япония също даде обещание да даде радари за наблюдаване на филипинския флот в границите на нова военна безплатна помощ.

Водещи истории

Исландия ева cuates град и покачва авиационна паника, защото нарастват опасенията, че може да изригне вулкан < /h3>

Източник: abcnews.go.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР