Япония планира да забрани правителствени покупки на устройства и оборудване

...
Япония планира да забрани правителствени покупки на устройства и оборудване
Коментари Харесай

Япония планира да забрани договорите с китайските компании Хуавей и Зет Ти И

Япония възнамерява да забрани държавни покупки на устройства и съоръжение от китайските софтуерни компании Хуавей (Huawei) Зет Ти И (ZTE Corp), с цел да увеличи отбраната си против приключване на поверителна информация и хакерски атаки, съобщи Ройтерс, като се базира на осведомени източници.

Японският в. " Йомиури ", който първи заяви новината, отбелязва, че се чака държавното управление да преразгледа вътрешните регулации за доставяне още в понеделник.

По-рано тази година Съединени американски щати също взеха решение да вкарат възбрана за покупка и потребление от американските държавни служби на телекомуникационно съоръжение Зет Ти И и Хуавей.

Американските разследващи организации настояват, че Хуавей е обвързвана с китайското държавно управление и устройствата й може да имат скрити благоприятни условия, които да се употребяват за шпионаж. Доказателства в поддръжка на тези изказвания обаче не бяха приведени, а компания Хуавей отхвърля обвиняванията, съобщи Българска телеграфна агенция.

Австралия и Нова Зеландия към този момент блокираха построяването на телекомуникационна мрежа от пето потомство (G5) от Хуавей. В сряда английската компания Би Ти Груп (BT Group) заяви, че отстранява оборудването Хуавей от главната част от мобилни си действия от трето и четвърто потомство (3G и 4G) и няма да употребява услугите на компанията във основните елементи на мрежата си от идващото потомство.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР