Япония обмисля да изисква отрицателни резултати от тестове за COVID-19

...
Япония обмисля да изисква отрицателни резултати от тестове за COVID-19
Коментари Харесай

Японците само с отрицателен тест или ваксина на Олимпийските игри

Япония обмисля да изисква негативни резултати от проби за COVID-19 или документи за имунизация от почитатели, присъстващи на Олимпийските игри в Токио. Това заяви вестник " Йомиури " в понеделник, представен от " Ройтерс ". Ново изследване на публичното мнение сподели, че опълчването на провеждането на игрите в този момент остава мощно.

По-малко от два месеца до игрите публичното доверие е разтърсено от четвърта вълна от коронавирусни инфекции и бавното разпространяване на имунизациите. Чуждестранни фенове няма да се позволяват, а се чака уредниците на игри да вземат решение през идващия месец дали японските почитатели ще могат да участват и при какви условия.

В петък Япония удължи изключителното състояние в Токио и други региони до 20 юни. През последните дни в страната се следи рекорден брой пациенти с COVID-19 в сериозно положение, макар че броят новозаразени не нараства внезапно.

В анкета, оповестена от вестник Nikkei в понеделник, над 60% от интервюираните поддържат анулацията или забавянето на игрите. Игрите към този момент бяха отсрочени един път заради пандемията, само че японското държавно управление и Международният олимпийски комитет ги насрочиха на 23 юли.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР