Япония е страна, която малцина могат да разберат. Една от

...
Япония е страна, която малцина могат да разберат. Една от
Коментари Харесай

Исей Сагава се закани, че ще консумира отново човешко месо

Япония е страна, която малко на брой могат да схванат. Една от аргументите е, че тук свободата е от изключително значение. Например ще открием, че съществува един доста впечатляващ казус в правораздаващите системи сред Франция и Япония. Причината за това изказване е точно Исей Сагава, който освен убива и разчленява тялото на своя другарка през 1981 година, само че по-късно даже се храни с останките от човешкото тяло.

Интересното е, че Сагава не просто е мечтал за този миг, той всеки ден изпитвал една невероятна потребност да извърши тъкмо това. Какво се е объркало в този човек, не можем да знаем, само че в Япония е показвал изцяло обикновено държание. След това е показал интерес към литературата и отпътувал в Париж, с цел да следва. След като е хванат, парижани го изпращат незабавно в психиатрична болница, откакто показва тревожни отклонения.

Не е належащо доста време, преди да открием, че французите не са изключително щастливи да заплащат за гледането и лечението на японския жител и просто го екстрадират в Япония. След като го преглеждат още един път и откриват, че е изцяло естествен, откриват още една дупка в закона – Франция няма никаква власт в Япония, затова канибалът остава свободен и до през днешния ден. Често бихте се замислили какво тъкмо ще прави един човекоядец, откакто всички знаят какво е постигнал, само че не и Сагава.

Неговата задача е да се трансформира в звезда, да дава изявленията и даже през днешния ден, в страницата си в Wikipedia, той се счита за човек, който приказва като професионален представител. Канят го по излъчвания, снимат филми с него, в това число еротични такива и по-късно даже се трансформира в аниме звезда и още доста други. Всеки божи ден, когато стартира да приказва за закононарушението си, той като че ли се гордее и е благополучен от всичко, което се случва.

Истината обаче е, че постоянно признава по какъв начин е желал да повтори това начинание, само че с една единствена детайлност, в случай че го направи в Япония, този път ще бъде затворен и още по-лошото – страната на изгряващото слънце има прецизни закони и дейна смъртна присъда. По думите на Сагава, фантазията за опитване на човешко месо е била постоянно преследвана от него. Любимата му приказка е Хензел и Гретел, в случай че се чудите.

Японецът признава, че апетитите му можели да се опишат като полови, а това е още по-притеснителното в това отношение. Повечето хора мечтаели да легнат в едно легло с красива жена, до момента в който Исей желае да я изяде. И до момента в който психолозите имат разнообразни отзиви по този проблем, героят в тази история твърди, че никой не може да го разбере – една от аргументите е, че единствено човек с неговите влечения ще влезе в състояние.

Сагава признава, че не желал да убива никой, може би просто да ги понахапе – към момента няма искащи, които да му оказват помощ толкоз доста. Сагава е извънредно малък мъж и подозирал, че няма по какъв начин да притегли друга жена, въпреки и това да не е правилно, след осъществяванията му в Париж, той стартира да печели вниманието на много дами и умерено можем да кажем, че е полово деен.

Опитът му за лекуване на 15-годишна възраст не завръща доста добре, тъй като психиатърът не го взима толкоз на съществено. В Париж признава, че е водил всяка вечер проститутки вкъщи си, като даже вярвал, че най-сетне ще забие зъби в тях, само че още веднъж без никакъв триумф. След като най-сетне намира жертва и я убива, първо изнасилва тялото и по-късно стартира да се храни.

Прибирането му в Япония е съпроводено с настаняването в болница Матсузава и се оказва, че през 1986 година може да се изпише изцяло независимо и по-късно никой не му търси отговорност. Днес Исей е свободен и може да прави каквото избере с живота си. На този стадий се управлява и признава, че най-трудните му месеци са към юни, когато дамите стартират да носят къси поли.

Едва ли има нещо по-страшно от това, само че Сагава към момента държи фронта. Тук обаче има една детайлност, канибалът е дал обет пред себе си, че най-вероятно ще опита човешко месо още веднъж, до момента в който е жив. Жителите на Токио да се замислят какво следва. След като написа биографична книга, съпроводена с още доста други писания като работа за списание и писането на ревюта за разнообразни заведения за хранене, по-късно се среща със студенти и чете лекции, както и демонстрира някои от главните влечения на бъдещите криминолози.

Сагава е един от доста продуктивните нарушители – има оповестени към 20 кино лентата,  няколко  порно кино лентата, документален филм, в това число и един документален във Vice и още доста други. Надеждата му е, че хората най-вероятно ще спрат да го считат за страшилище – към момента не е достигнал този триумф. Днес Сагава е преживявал два сърдечни удара, страда от диабет и е на 72 години, като живее при брат си.

Дълго време се е опитвал да живее чартърен, само че откакто спрял да заплаща наема и се надул задоволително, хазяйката е извикала полицията и е изпъден. Странно или не, японците към момента го считат за воин, въпреки и да няма причина за какво – той продължава да е болен и печален човек. Стигнало се е до там, че в един миг даже родният му брат го е попитал дали счита да го изяде, като и до през днешния ден не е получил отговор.

   
Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР