ЯнуариШест нови нации се присъединяват към групата на големите развиващи

...
ЯнуариШест нови нации се присъединяват към групата на големите развиващи
Коментари Харесай

Календар 2024

Януари
Шест нови народи се причисляват към групата на огромните разрастващи се стопански системи BRICS, която се трансформира в BRICS+. Към актуалните членове Бразилия, Русия, Индия, Китай и Южна Африка ще се причислят Аржентина, Египет, Етиопия, Иран, Саудитска Арабия и ОАЕ.

Най-ранната версия на Мики Маус става обществено владеене. Според американския закон за авторското право персонажите са предпазени единствено за 95 години след първичната обява. Мики Маус обаче е прекосявал през доста превъплъщения и промени в изрисуването от първата си поява в " Параходът Уили " през 1928 година и Disney резервира правата върху всички по-късни версии на анимационния воин.
Автор: The Economist
Глобална минимална данъчна ставка от 15% влиза в действие по силата на съглашение, подписано от 130 страни през 2021 година Някои страни ще стартират да събират " спомагателен налог " от огромни компании, които употребяват законови малки врати, с цел да трансферират облаги към данъчни убежища с по-ниски ставки.

Провеждат президентски избори в Тайван, самоуправляващия се остров, който Китай счита за собствен. Резултатът ще засегне връзките на страните към Тайванския пролив и равнището на напрежението сред Съединени американски щати и Китай.
Реклама Февруари
Празнува се китайската Нова година и стартира Годината на дракона. За хората, родени под този знак, се споделя, че са изобретателни, любопитни и решителни - а също и откровени.

Супербоул LVIII ще се организира на стадион Allegiant в Лас Вегас. Това е първият път, когато градът е хазаин на събитието.
Автор: The Economist
Индонезия, третата най-многолюдна народна власт в света, организира президентски и парламентарни избори на Свети Валентин.
Март
Сезонът във Формула 1 стартира в Бахрейн, като надпреварата е в събота вместо в неделя - за първи път в кралството. Това е, с цел да може втората конкуренция за сезона, седмица по-късно в Джеда, Саудитска Арабия, да бъде извършена преди началото на Рамадана.
Реклама
В Гана стартират 13-ите Африкански игри. Те трябваше да се проведат през 2023 година, само че бяха отсрочени след закъснение на строителството и спор за маркетинговите права.
Автор: The Economist
В Лос Анджелис се връчват 96-ите Награди на академията. При кого ли ще отидат оскарите?
Април
Пълно слънчево затъмнение, наричано Великото северноамериканско затъмнение, ще бъде очевидно от континента. Сянката на затъмнението, при което Слънцето ще бъде напълно закрито от Луната, минава от Тихоокеанското крайбрежие на Мексико до остров Саут бърд край Нюфаундленд.

Пролетните срещи на МВФ и Световната банка ще се проведат във Вашингтон.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР