Янка Рупкина е българска народна певица, която е известна не

...
Янка Рупкина е българска народна певица, която е известна не
Коментари Харесай

Свети Мина е спасил Янка Рупкина от горящия самолет. Ето какво разкри народната ни певица

Янка Рупкина е българска национална певица, която е известна освен у нас, само че и в света. Тя и до ден-днешен се появява в общественото пространство и има какво да опише. На 21-ви декември гласовитата певица не пропусна да спомене, че сега живее втори живот. Историята е известна. На 21-ви декември през далечната 1971 година музикално-артистична група от родни артисти и танцьори би трябвало да замине за Алжир за празници на културата. Това, за жалост, не се случва. Вместо това има трагична самолетна злополука, която взима живота на 30 души от 71 пасажери в самолета.

Сред починалите е великата Паша Христова, която си отива без време. В нейна памет Дамян Дамянов, Тончо Русев и Лили Иванова основават песента „ Птицата “. Янка Рупкина също е на борда на авариралия аероплан. Тя получава изгаряния. Закарана е в „ Пирогов “, където се лекува в продължение на няколко месеца. Самата Янка Рупкина споделя по какъв начин в действителност тя дължи живота си оттова насетне не на кого да е, а на Свети Мина.

Ето какво сподели националната ни певица за Свети Мина:

„ Преди да отпътува за Алжир сънувах много сънища, само че откакто пристигнах на себе си след премеждието, той ми се появи. Дотогава знаех, че има подобен светия, само че не бях го виждала на икона. След това се обърнах към него и той ми даде всичко след злополуката, по тази причина подарих тази икона на кмета. “ Срещата на Рупкина с кмета на Бургас е по случай оповестяването на Янка Рупкина за почетен жител на града.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР